WhatsApp, farkında olmadan durum paylaşan kullanıcılar için hazırladığı Geri Al özelliğini test etmeye başladı. 

Geçtiğimiz günler içerisinde Beta kullanıcıları için uygulama içerisinde diğer web sitelerinden gelen videolar oynatma özelliğini sunan WhatsApp, yeni bir özellik ile gündeme geldi. Şirket, yanlışlıkla gönderilen WhatsApp durum güncellemesi için Geri Al özelliğini test etmeye başladı. WhatsApp, her ne kadar en çok kullanılan mesajlaşma uygulamaları arasında yer alıyor olsa da özellik bakımından en büyük rakipleri olan Telegram ve Signal gibi rakiplerinin gerisinde yer alıyor. Yeni özellikler ile kullanıcıların karşısına çıkan şirket, daha fazla kullanıcı tarafından kullanılması adına hızla yeni özellikler geliştirmeye devam ediyor. 

WhatsApp, durum güncellemesine yönelik Geri Al özelliğini test aşamasında

Farkında olmadan yani yanlışlıkla gönderilen mesajlar ve paylaşılan durumlar, pek çok kullanıcının rahatsız olduğu problemler arasındadır. Kullanıcıların deneyimini artırmak isteyen WhatsApp, yeni özellikler ile hata yapan kişiler için hızlı bir şekilde geri alma imkanı sunuyor. WhatsApp, bir süre önce birleştirilebilir çağrı özelliği konusunda grup sohbetlerine entegre edileceğinin bilgisini verdi. Çeşitli özelliklerle kullanıcıların beğenisine sunulan ve etkileşime artırmayı hedefleyen şirket, Telegram’ın özelliklerinden hareketle yeni özellikler geliştirmeye devam ediyor. 

12 11

WABetaInfo, beta test kullanıcıları için aktif hale getirilen bir özelliği daha sızdırdı. Durum güncellemesini geri alma imkanı sunan özellik, işlem tamamlandığında ise kullanıcılara bilgilendirme yapacak. Durum güncellemelerini silme işlemini hızlandırmaya yarayan bu yeni özellik, yakın zaman içerisinde tüm kullanıcılar için aktif hale getirilecek. Kullanıcılar durum güncellemelerini silme konusunda süreci hızlandıran bu yeni özellik, yakın zaman içerisinde tüm kullanıcılar için aktif hale getirilecek. Kullanıcılar, durum güncellemesi yaptıktan sonra ekran çıkan Geri Al butonuna basarak yanlışlıkla yükledikleri görselleri anında kaldırabilecekler. WhatsApp uygulamasının Android Beta 2.21.22.6 sürümünde test edilen bu özellik yalnızca Google Play Beta Program’a kayıt olan kullanıcılar için aktif hale getirdi. Söz konusu bu özelliğin testlerinin bitmesinin hemen ardından tüm Android kullanıcıları için de kullanılabilir hale getirilecek. Şu an için iOS kullanıcıların ne zaman Geri Al özelliğine kavuşacağı ise bilinmiyor. WhatsApp uygulaması maalesef ki yeni özelliği WhatsApp iOS Beta kullanıcılarına sunmadı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir