Geçtiğimiz yıl Samsung’un, hücrelerin kimyasal içeriğini değiştirmeden pilin enerji yoğunluğunu artıracak yeni bir pil teknolojisi üzerinde çalıştığı bildirilmişti. Böylece piller daha kompakt bir hacim içinde daha fazla kapasite barındırabilecek. Değişiklik hücrelerin dizilişinde ve buna istiflenmiş pil teknolojisi deniyor.

Samsung’un bu yeni teknolojiyi bu yılki Galaxy S24 Ultra ile akıllı telefon dünyasına sunması bekleniyordu. Ancak şirket yeni istiflenmiş pillerin üretimini ertelemeye karar verdi. Ardından Galaxy S25 Ultra’nın yeni pil teknolojisini daha hızlı 65W şarj ile birlikte sunması bekleniyordu.

Samsung’un S25 Ultra maliyetlerini düşürmek istediği bildiriliyor

Ancak duyumcu Sawyer Galox, şirketin Galaxy S25 Ultra’yı aynı 45W şarj ve geleneksel Li-Ion teknolojisine dayalı 5000 mAh pil ile piyasaya süreceğini iddia etti. Ona göre Samsung fikrini değiştirdi ve biraz maliyet tasarrufu yapmaya karar verdi. Ayrıca, yeni istiflenmiş pilin 2026’da Galaxy S26 Ultra ile daha hızlı şarjla birlikte gelebileceğini de ekliyor. Samsung’un Ultra amiral gemilerinin son birkaç neslinin pil ömrü oldukça iyi olsa da, şarj hızı Çinli akıllı telefon üreticileriyle karşılaştırıldığında kesinlikle rekabetin gerisinde kalıyor.

Samsung'un  S25 Ultra maliyetlerini düşürmek istediği bildiriliyor
Samsung’un S25 Ultra maliyetlerini düşürmek istediği bildiriliyor

Snapdragon 8 Gen 4 çipi, Samsung’un diğer yönlerdeki iyileştirmeleri geciktirmesinin arkasındaki bir neden olabilir. Qualcomm, yeni nesil amiral gemisi çipin Snapdragon 8 Gen 3’ten daha pahalı olacağını ve Galaxy S24 Ultra’nın zaten 1300 dolara mal olduğunu doğruladı. Samsung’un batarya ve şarj iyileştirmelerini 2026 amiral gemisine erteleme kararının ardındaki neden bu olabilir. Ancak Qualcomm’un halefi SoC için Snapdragon 8 Gen 4’ün fiyatına bağlı kalacağına dair bir onay olmadığından, Samsung’un pil ve şarj iyileştirmesini ertelemesinin arkasındaki gerçek neden bu olmayabilir.

Galaxy S25 Ultra, Yığılmış Pil ve 65W Şarj Sunmayabilir!
Galaxy S25 Ultra, Yığılmış Pil ve 65W Şarj Sunmayabilir!

Bununla birlikte, mevcut Snapdragon amiral gemisinin verimlilik iyileştirmeleri sayesinde aynı pil kapasitesine sahip Galaxy S24 Ultra ile pil iyileştirmeleri gördük. Qualcomm’un enerji verimliliği iyileştirmeleriyle sicilini takip etmeyi başardığı ve Samsung’un Ultra amiral gemisini yalnızca Qualcomm çipiyle güçlendirdiği göz önüne alındığında, S25 Ultra da mevcut nesil Ultra amiral gemisine kıyasla nispeten daha uzun bir pil ömrü sunacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir