Çoğumuzun günde birkaç kere ziyaret etmiş olduğu Instagram, Hikayeler özelliği ile kullanıcıları çileden çıkardı.

Instagram ‘Hasas içerik denetimi’ özelliğini yayımladı

Instagram, son zamanlarda asla olmadığı bir hızda özellikleri platforma ekliyor ve çıkarıyor. Yakın gelecek arayüz güncellemesiyle birlikte daha büyük değişimleri karşımıza çıkaracak olan platform, bir sorunla sinir bozmuş durumda.

Bazı Instagram kullanıcılarının şikayeti ile ortaya çıkan sorun muhtemelen sizinde karşınıza çıkmıştır. Bir kullanıcı şikayetiyle fark edilen sorun platformun izlenen hikayeleri yeniden kullanıcıların karşısına çıkarması.

Sorunun Reddit’te paylaşılması ile paylaşıma verilen tepkilerle hikayelerdeki deneyimi kötüleştiren probleminin varlığı doğrulandı. Instagram’dan soruna dair bir açıklama gelmese de kısa müddette çözülmesi gerektiği kesin.

Instagram Hikayeler, izlenen hikayeleri yeniden yeniden gösteriyor

Son birkaç gündür Instagram hakkındaki biriken şikayetlerin ortak bir açıklaması var. Kullanıcılar, izledikleri hikayeleri yeniden yeniden gördüklerini söylüyor. Bu sinir bozucu durumun bir hata mı, yoksa platformda daha oldukça vakit geçirmemiz için yapılma kasıtlı bir yönlendirme mi olduğu bilinmiyor. Fakat bunun bir toplumsal gözlem bulunduğunu düşünen kullanıcılar bile var:

Bu sinir bozucu durumun, Instagram’a gelen son güncellemeyle başladığını söyleyenler var. Eğer bu sorunla karşılaşmamak istiyorsanız gelen güncellemeyi bir müddet bekletmeyi tercih edebilirsiniz. Eğer problemi yaşamaya çoktan başladıysanız, Android‘de eski bir sürüme dönebilirsiniz. Ancak sorunun tam olarak güncellemeden kaynaklı olup olmadığına dair kesin bir bilgi olmadığının altını çizmekte de fayda var.

Instagram, kısa sürede Hikayeler sekmesini kaldırarak içerikleri Akış sayfasına dahil etmeyi planlıyor. Bu değişim minik bir kullanıcı kesiminde çoktan yaşanmış olsa da kullananların geneli hala beklemede. İlerleyen haftalarda hepimiz de değişik bir Instagram arayüzü ile karşılaşabiliriz. Umuyoruz ki bu değişimde kullanıcılar için daha hatasız bir arayüz sunulur.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir