Netflix’te 2 Ocak haftasının en çok izlenen filmleri açıklandı! Rion Johnson imzalı Bıçaklar Çekildi (Knives Out) filminin ikinci serisi olan ve büyük bir ilgiyle izlenen; Bıçaklar Çekildi: Gizemli Bir Serüven, 44,32 milyon izlenmeye ulaşarak bu hafta da Netflix’te zirvedeki yerini korumayı başardı. Gizemlerin adım adım çözüldüğü ve büyük bir  heyecanla izlenen bu film toplamda ise 253,72 milyon saat izlenmeye ulaşarak En Popüler İçerik listesinde de yükselerek 5. sırada yerini aldı. 

netflixte ocak ayinin ilk haftasinda en cok izlenen film ve diziler belli oldu

Haftanın 2. en çok izlenen filmi ise 42,96 milyon izlenme ile Augustus Landor rolünü Christian Bale’in canlandırdığı Solgun Mavi Gözler filmi oldu. Solukların tutularak izlendiği ve bir Loui Bayard romanından uyarlama olan bu suç,korku, gizem filmi başarısını kanıtlayarak toplam 88 ülkenin Top 10 listesine girmeyi başardı. Dublin Eleştirmenler Çemberi’ nden ödül alan ve 3 farklı ödül listesine de adaylığını koyan Matilda Müzikali filmi is bu hafta listede 4. sırada yerini aldı. Listenin 5. filmi ise Adam Driver ve Greta Gerwig in başrollerini paylaştığı Beyaz Gürültü filmi oldu.

İngilizce olmayan filmler listesinin 1. sıradaki yerini ise ilk haftasında 10,53 milyon izlenmeye ulaşan, Polonya yapımı olan ve büyük bir ilgiyle izlenen drama filmi Nasıl Gangster Oldum filmi aldı. 

netflixte ocak ayinin ilk haftasinda en cok izlenen film ve diziler belli oldu 2

Listeye yeni giren bir diğer film ise 3,95 milyon saat izlenmeye ulaşan Kolombiya yapımı drama filmi, The Kings of the World oldu. İzlenme başarılarıyla yeniden listeye adını yazdıran diğer filmler ise; Norveç yapımı macera ve aksiyon filmi olan Esrarengiz Canavar, İspanya yapımı gizem filmi Çarpık Çizgiler, İtalya yapımı ve gizem filmi olan Yedi Kadın ve Bir Cinayet, Altın Küre ve BAFTA ödüllerine aday gösterilmiş Almanya yapımı ve dram filmi olan Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok oldu.

Bu haftanın İngilizce diziler listesinde bizi 1. sırada karşılayan ve hayranlarının heyecanla beklediği anne kız ikilisi Ginny & Georgia geri döndü! 2. sezonu ile ilk haftasında 180,47 milyon saat izlenmeye ulaşan ve başrollerini Antonia Gentry ve Brianne Howey’in oynadığı , Ginny & Georgia bu hafta en çok izlenen içerik oldu. 2. sezonuyla büyük bir izlenmeye ulaşan bu macera dolu dizinin 1. sezonu da 44,37 milyon saat izlenmesiyle kendini hatırlatarak 5. sıraya yerini aldı ve toplam 84 ülkenin Top 10 listesine girmeyi başardı.

netflixte ocak ayinin ilk haftasinda en cok izlenen film ve diziler belli oldu 3

Gerçek olaylardan esinlenen ve İngilizce diziler listesinin 2. sırasını alan dizi 112,32 milyon saat izlenme ile Kaleidoscope dizisi oldu. Soygun temasını sürükleyici bir biçimde işleyen Kaleidoscope, 112,32 milyon saat izlenmeye ulaşarak toplam 90 ülkede Top 10’a girmeyi başardı. Hem izlenmesi hem de sosyal medyada sayısız içerikleri üretilmesiyle ses getiren ve 81,34 milyon saat daha izlenen Wednesday dizisinin resmi açıklama ile 2. sezonunun onaylandığı duyuruldu.

Listenin 4. sırasını alan komedi dizisi Emily in Paris 47,78 milyon izlendi. Dizi Aşk üçgenleri, Pariste moda ve yemek konularıyla hayranlarını kendine çekmeye devam ediyor. 

İngilizce olmayan diziler listesinde ise Kore dizileri yoğun ilgi görmeye devam etti. Kore yapımı bir intikam draması olan The Glory dizisi, 82,48 milyon saat izlenerek listede 1. sırada yerini aldı. Listenin diğer Kore yapımları ise; 20,51 milyon saat izlenmesi ile Alchemy of Souls’ un 2. sezonu ve 18,34 milyon saat izlenmesi ile flört temalı yarışma programı olan Singles Inferno listede yerini aldı. 1. sezonu ile 19,13 milyon saat ve 2. sezonu ise 41,84 milyon izlenme alan Japon draması Alice In Borderland, 3. sezonu 79,25 milyon saat izlenme alan Meksika draması olan La Reina del Sur listede yerini aldı.

Listeye yeni giren diziler arasında da Avusturya yapımı bir gerilim dizisi olan Ölüme Eş, Brezilya yapımı gerilim dizisi Komşu Ev ve İspanya yapımı komedi dizisi Alpha Males yer aldı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir