Önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan “Let Loose” adlı etkinliğinde, Apple’ın yeni iPad modellerini tanıtması bekleniyor. Ancak etkinlik öncesinde dolaşan dedikodular, biraz daha ilginç bir hal almaya başladı. Bloomberg’den Mark Gurman’a göre, OLED ekranlı yeni iPad Pro modeli, beklenildiği gibi M3 yerine M4 işlemciyle gelecek.

Gurman’ın Power On adlı bülteninde, bu yönde “güçlü duyumlar” olduğu belirtilirken, Apple’ın bu tabletle yapay zeka alanına resmen giriş yapacağı ifade ediliyor. Gurman’ın yazısında, “Apple’ın tableti, ilk gerçek yapay zeka destekli cihazı olarak konumlandıracağına ve bundan sonra her yeni ürünü bir yapay zeka cihazı olarak tanıtacağına inanıyorum” ifadesine yer veriliyor. 7 Mayıs’taki etkinlikte böyle bir duyuru yapılması, Apple’ın haziran ayındaki WWDC 2024 etkinliğinde tamamen yapay zekaya odaklanacağının da bir işareti olabilir.

Apple’ın iOS 18’de güçlü yapay zeka özellikleri sunmak için Google ve OpenAI ile görüştüğüne dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Hatta son haberlere göre, şirket yeniden OpenAI ile temaslara başlamış durumda.

M4 İşlemci ve Yapay Zeka Desteğiyle Yepyeni iPad Pro!

Apple’ın Let Loose etkinliğinde, yeni iPad Pro’nun yanı sıra yeni iPad Air’in de tanıtılması kesin gözüyle bakılıyor. Yeni iPad Air modelinde, kullanıcıların karşısına 12.9 inç ekran seçeneği de çıkacak. Ancak, bu modelin ekranında hangi panel teknolojisinin tercih edileceği konusunda farklı iddialar bulunuyor.

M4 İşlemci ve Yapay Zeka Desteğiyle Yepyeni iPad Pro!
M4 İşlemci ve Yapay Zeka Desteğiyle Yepyeni iPad Pro!

Ayrıca, şirketin Magic Keyboard ve Apple Pencil gibi iPad aksesuarlarını yenilemesine de kesin gözüyle bakılıyor. Mark Gurman’a göre, Apple Pencil’e dokunsal geri bildirim özelliğinin ekleneceği söyleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir