Piyasada çok fazla bir popülerliği bulunmasada Android, iOS, macOS ve Windows platformlarında yer alan güvenli mesajlaşma uygulaması olan Confide, iOS uygulamasına oldukça işlevsel bir yeni özellik geldi. Bu söz konusu yeni özellik ile ekran görüntüsü alınması engellenebilecek. Uçtan uca şifreleme temeline sahip olan güvenli mesajlaşma servisi Confide, okunan mesajların bir daha okunmaması adına silinen bir sisteme sahip durumda. Bu noktada hassas içeriklerin güvenliği konusunda kullanıcılar bu uygulamayı kullanabilirler.

Şimdi ise uygulamanın iOS platformu için gelen yeni özellik ile bu güvenlik seviyesi bir kat daha artıyor. ScreenShield adlı yeni teknoloji ile kullanıcıların ekran görüntüsü alması tamamen engelleniyor. Diğer sürümlerine de sunulan bu özelliğin iOS için son hali sunulmuş durumda. Bu noktada gönderdiğiniz mesajların karşısı tarafından kayıt edilmesinin önüne geçilecek. Ayrıca bu sistem iOS 11 ile gelen ekran kayıt özelliğini de devre dışı bırakıyor. Ayrıca kullanıcılar Xcoda ile bile gelen mesajların ekran görüntüsünü alamayacaklar.

ScreenShieldKit adlı bir alpyapısı ile bunu sunabilen şirketin bu yeni teknolojisi diğer geliştiricilere de açık durumda. Geliştiriciler dilerlerse, aynı sistemi kendi uygulamalarına entegre edebilirler. iOS’un video kayıt özelliğini de aşabilen bu teknolojinin gizlilik ve güvenlik açısından oldukça önemli bir hamle olduğu düşünülüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir