Her ne kadar akıllı telefonlar yüksek depolama alanlarına sahip olsalar bile, zaman zaman depolama alanları yetersiz olabiliyor. Bu noktada ise önbellek temizleme işlemi bu duruma bir nebze çözüm sağlayabiliyor. Uygulamaların çeşitli bilgileri depolaması sonucu önbellek depolama alanları bir hayli dolabiliyor. Bu noktada sizlere iOS 12’de iPhone’da ön belleği temizlemek için yapmanız gereken adımlardan bahsedeceğiz. Android tarafında daha özgür bir erişim olduğu için uygulama önbelleklerini temizlemek daha basit olabiliyor. Ancak iPhone’da ise farklı işlemler ile önbellek temizleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Gelin şimdi iPhone’da ön bellek nasıl temizlenir detaylıca göz atalım.

iPhone’da Önbellek Temizleme İşlemleri

iPhone cihazlarda kolay bir şekilde ön belleğinizi temizleyebilirsiniz. Bunun için gereken adımları dikkatlice uygulamayı ihmal etmeyin. Önbellek içeriğini açıklayacak olursak çeşitli web siteler için depolanan çerez ve veriler aslında bir önbellek diyebiliriz. Aynı durum uygulamalar için de geçerli oluyor ve sık kullandığınız uygulamalar bir süre sonra ön belleğinde çeşitli veriler biriktiriyor ve buda depolama alanınızın dolmasına sebebiyet veriyor.

iPhone cihazınız üzerinden ilk olarak Ayarlar’a erişin ve oradan yüklü uygulamalarınızın listesine girin. Burada seçtiğiniz bir uygulamaya basarak daha sonra önbelleği sıfırla seçeneğine tıklayarak gerekli depolama verilerini silebilirsiniz. Ayrıca bir uygulamaya tıkladığınızda iki adet “Uygulamayı sil” seçeneği göreceksiniz. Birinci seçeneği seçerseniz burada uygulamaya dahil kayıtlı içerikleri ve verileri silecektir. İkinci seçenekte ise komple cihazınızdan o uygulamayı silmiş olacaksınız.

Cihazı Yeniden Başlatma

onbellek 1537472674

iPhone önbelleği temizleme işlemi haricinde yapabileceğiniz bir başka işlem ise iPhone cihazınızı yeniden başlatmak olacaktır. Bu işlem ile arka planda yer alan tüm uygulamalar kapanacak ve cihaz kendini revize edecektir. Bu noktada güç tuşuna basılı tutun ve telefonu yeniden başlatın. Bu esnada depolama ve RAM tarafında geçici olarak biriken veriler silinerek telefon açıldığında daha hızlı bir cihaz olarak çalışacaktır.

Tüm bu yapacağınız işlemler ile iPhone cihazınızın depolama alanını ve genel performansını rahatlatabilirsiniz. Ayrıca App Store üzerinden indireceğiniz üçüncü parti ek yardımcı uygulamalar ile de benzer işlemleri gerçekleştirmeniz mümkün olacaktır.  

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir