Ubisoft, Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint adlı oyunu için özel NFT’ler hazırladığını açıkladı. Ubisoft Quartz adlı bir platform üzerinden yönetilecek olan bu NFT’ler, videolu oyun dünyasında adeta yeni bir alan oluşturacak gibi gözüküyor. 

Video oyun sektörünün önemli isimlerinden biri olan Ubisoft, Kasım ayının ilk günlerinde yapmış olduğu açıklamada Blockchain teknolojisine karşı yakın durduklarını ve kendi özel NFT’lerini piyasaya çıkaracaklarını belirtti. Şirket, yapmış olduğu bu açıklamada diğer pek çok şirket ile beraber hareket ettiklerini ve bu son derece büyük ekosisteme nasıl katkı sağlayabileceklerini öğrenmek amacında çalışmalar yaptıklarından söz edilmişti. Şimdi ise konu ile ilgili olarak önemli gelişmeler yaşandı. 

Konuyla ilgili olarak şirket tarafından yapılan açıklamalarda, NFT sektörüne resmi olarak giriş yaptığı ,ilan edildi. Şirket, gelecek günler içerisinde 2019 yılında yayınlanmış olan Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint adlı oyunu için bazı NFT dağıtımı yapacaklar. Bu anlamda ise oluşturulacak olan bazı NFT’ler oyunculara ücretsiz bir şekilde sunulacak. Şirkete göre bir AAA oyunda NFT uygulaması, şu an için bir iddiadan ibarettir. Şirket tarafından verilen kesin karar gelecek günler içerisinde açıklanacak. 

14 3

NFT yönetimiyle özel bir program üzerinden ilgilenecek

Ubisoft, oyunlar için özel olarak hazırladığı NFT’lerin satış işlemlerinin yönetilmesi için “Quartz” olarak adlandırdığı yeni bir platform kurdu. Gelşecek günler içerisinde beta kapsamında erişime açılacak olan bu platform, ABD ve Kanada başta olmak üzere Brezilya, Avustralya, Almanya, Fransa, Belçika ve İtalya gibi ülkelerde kullanılabilir halde olacak. Kripto para dünyası ile Blokhain teknolojisinin en tartışmalı kısmı ise enerji tüketiminin son derece yüksek olmasıdır. Bu konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Ubisoft yetkilileri, Bitcoin ya da Ethereum zincirleri yerine Tezos tercih ettiklerini açıkladılar. Bunun faydalarından söz eden Ubisoft yetkililerine göre Tezos blok zinciri üzerinden yapılacak olan herhangi bir işlem,  30 saniye boyunca video seyretmek ile aynı enerji tüketimini sağlayacak. 

Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint için oluşturulan NFT’ler esasında oyuncularında bildiği şekilde hazırlanacak. Şirket, tasarladığı bu NFT’leri oyuncuların oyun esnasında kullanabilecekleri kıyafet ve ekipman kaplaması şeklinde tasarlandı. Böylelikle oyuncular, hem karakterlerini özelleştirebilir hem de NFT dünyasında yer almış olabilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir