Otomobil sektörünün üst segment spor araçları ile bilinen Ferrari, geçtiğimiz günlerde siber saldırıya uğradıklarını açıkladı.Sosyal medya, teknoloji ve oyun firmalarının bu tarz siber saldırılara uğraması şaşırtıcı değil. Fakat bugün sizler için biraz daha farklı bir siber saldırı haberimiz var. Hedef kitlesini diğer otomobil markalarına göre gelir düzeyi yüksek insanların oluşturduğu ve müşteri kitlesini elit insanların oluşturduğu otomobil markası Ferrari siber saldırıya uğradığını kamuoyuna duyurdu.

İtalyan lüks spor otomobil markası, yakın zamanda uğradıkları siber saldırının ardından kullanıcı verilerinin sızdırıldığını paylaştı.

Müşteri Bilgileri Çalındı

Piyasaya çıkardıkları en uygun fiyatlı arabaları bile çok yüksek fiyat etiketlerine sahip olan şirket, kamuoyuna yaptığı açıklamada hackerların sistemler için oldukça zararlı bir yazılım sayesinde bilişim ve teknoloji departmanına sızmayı başardıklarını söyledi. Müşterilerinin genelinin yüksek kazançlı insanlar olduğu şirket, müşterilerinin kimlik bilgilerinin de ele geçirildiğini söyledi.

Pahalı araçları ile öne çıkan Ferrari’nin bu kadar büyük bir saldırıya maruz kalması sonrasında müşterileri tepki gösterdi. İtalyan şirket Ferrari, müşterilerinin tepkilerine cevaben harekete geçti. Ödeme ve kredi kartlarıyla ilgili herhangi bir bilginin tehlikede olmadığını, sadece adres, e-posta, telefon numarası gibi bilgilerin hackerların eline geçtiğini söyledi.Şu anda Ferrari’ye yapılan siber saldırı sonrası kimlerin veya toplamda kaç kişinin bilgilerinin sızdırıldığı hakkında bir bilgi yok.

Şirketi sızdıkları bilgileri internette yayınlamakla ilgili tehdit eden kimliği belirsiz hacker grubu, bilgilerin gizli kalması karşılığında para istedi. Fakat şirket hacker grubuna herhangi bir ücret ödemeyeceklerini söyledi.Gerçekleşen bu siber saldırının RansomEXX isimli illegal bir hacker grubu tarafından yapıldığı iddia eliyor. Bu saldırı sonucunda 7 GB boyutunda bilginin sızdığı tahmin ediliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir