Teknoloji dünyasının öncü şirketlerinden olan Apple’ın, resmi olarak iPhone 17 modelinin bulunmamasına rağmen kamera hakkında detaylar gündeme geldi. Sızdırılan bilgilere göre iPhone 7, iPhone Xs ve iPhone X : ƒ/2,2 diyafram açıklığına ve 4P lense sahip 7 megapiksel ön kamera olacağı söyleniyor.

iPhone 14 ve 15, beş plastik lens elemanına, 12 megapiksellik ön kameraya sahiptir. Görünüşe göre Apple, iPhone 17 ile donanımı altı elementli lense sahip olan 24 megapiksel kamerayla güçlendirecek. Apple analisti Ming Chi Kuo, yükseltmenin ön kamera da önemli derece de artacağını söylüyor.

iPhone 17 Altı Öğeli Merceğe Yükseltiliyor

iPhone ara foto
iPhone 17 Altı Öğeli Merceğe Yükseltiliyor

24 Megapiksel yükseltilmiş çözünürlük dikkat çekicidir. Çünkü görüntüler de çözünürlük ve daha fazla netlik sağlar. Yüksek çözünürlük sayesinde fotoğraflar kırpıldığında veya yaklaştırıldığında bile kalitesini koruyabilir.

Altı öğeli merceğe yükseltilmesi görüntü kalitesini artırmasına yardımcı olacaktır. Her öğe, çeşitli bozulmaları düzeltecek şekilde tasarlanılarak daha doğru ve net fotoğraflar elde edilebilir. Aynı zaman da ışık iletiminin verimini arttırarak düşük ışık performansını arttırıyor.

iPhone 17 Pro’nun, Dynamic Island’ın boyutunu küçültebilecek Face ID teknolojisine sahip ilk Apple telefon olması beklendiğini, ancak ön kamera için dairesel bir kesiminin beklendiğini belirtmekte fayda var. iPhone 17 Pro, Apple’ın ön kamerası için dairesel kesik içeren muhtemelen son modeli olacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir