Popüler fotoğraf paylaşım servisi olan Instagram, rakip sosyal medya uygulamalarından özellik kopyalamaya devam ediyor. Şimdi ise Snapchat sonrası Instagram tarafından yeni bir TikTok özelliği kopyalandı. Instagram’ın Hikayeler’de kullanmış olacağı bu yeni video formatı Reels olarak adlandırılıyor. Reels adlı özellik olarak yayına girecek bu yeni formatta müzik içeren 15 saniyelik videolardan oluşan içerikler oluşturulabilecek. Bu noktada genel yapısı ile TikTok’un video formatının bir kopyası oluştu diyebiliriz. Brezilya bölgesinde Reels özelliği test edilmeye başlanırken, Instagram’ın bu özelliği ilk olarak Eylül ayında Jane Manchun tarafından fark edilmişti.

Instagram’a Reels Adlı Özellik Geliyor

Reels formatında kullanıcılara 15 saniyelik video oluşturmaları için video düzenleme araçları ve geniş bir müzik kataloğu sunulacak. Instagram’ın bu yeni özellik ile özellikle Çin ve dünya genelinde yoğun bir kitleye sahip TikTok uygulamasına rekabet olması düşünülüyor. ABD’nin Çin tarafına olan yaklaşımına baktığımızda Instagram’ın Reels hamlesinin oldukça mantıklı olduğu gözüküyor. Diğer yandan Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in ifade özgürlüğü kapsamında TikTok’u eleştirdiği de biliniyor. Bu noktada Instagram’ın Çinli sosyal ağ devinden rol çalabileceği bekleniyor.

Instagram unveils its remarkably decent TikTok clone boostrapped from Stories & Explore. But can it teach its users to remix? https://t.co/rPuCBHoNb6 — Josh Constine (@JoshConstine) 12 Kasım 2019

Instagram’ın bu noktada TikTok’u kopyalaması gündem olurken, Instagram direktörü Adam Mossesri’nin bu iddiaları reddetmediği gözüküyor. Öyle ki geçtiğimiz yıllarda Snapchat’in hikayeler formatı ile beraber birçok özelliği dahi kopyalanmıştı. Instagram ise bu durumu hiçbir zaman reddetmedi. Instagram’ın bu yeni hamlesi ile beraber yükselişte olan bir başka uygulamaya rekabet edeceği düşünülüyor. Bakalım aynı TikTok ivmesi Instagram’da da yakalanacak mı göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir