Oyun pazarında kötü bir gelişme de Sony’den geldi. Sony’nin PlayStation bölümünden 900 kişiyi işten çıkaracağı duyuruldu.

Sony Interactive Entertainment Başkanı ve Genel Müdürü Jim Ryan, yaptığı yeni açıklamada şirket planlamalarını duyurdu. Oyun pazarı için 2023 kötü bir şekilde geçmişti. 2024’te de bu durumun devam edeceğinin işaretleri gelmeye başladı. Sony, adına açıklamalarda bulunan Genel Müdür Ryan, çalışanlara bir e-posta gönderdi. 900 kişiyi çıkaracak olan Sony, böylece iş bölümünün yüzde 8’ini kaybetmiş olacak.

PlayStation Studios Londra Merkezi Kapanacak

Genel Müdür Ryan tarafından yapılan açıklamada şirketin Londra’daki stüdyosunu kapatacağı belirtildi. “İş gücümüzde bir azalma içeren operasyonları yeniden yapılandırmak için inanılmaz zor bir karar verdik” diyen Ryan, mailinde “Bugün üzücü haberlerle yazıyorum.” diyerek yaşadığı durumu açıkladı.

Sony, PlayStation Bölümünden 900 Kişi Çıkaracak
Sony, PlayStation Bölümünden 900 Kişi Çıkaracak

“Amaç, oyuncularımızın ve içerik oluşturucuların bizden bekledikleri deneyimleri sunma yeteneğimizi ve başarımızı sağlamak için kaynaklarımızı kolaylaştırmaktır.  Bunun ne anlama geldiği konusunda sizinle, ortaklarımızla ve topluluğumuzla olabildiğince şeffaf olmak istiyorum” diyerek şirketin aldığı kararların arka planını açıklayan Ryan, 900 kişinin Amerika, Asya, Japonya gibi şirketin etkili olduğu bölgelerdeki çalışanlar arasından seçileceği ifade edildi. Şirket 900 kişiyi işten çıkarmanın yanı sıra PlayStation Studios’un Londra Stüdyosu tamamen kapatacak. Japonya’da kariyer destek programı başlatılacak.

Şirket açıklamasında çalışanların tüm haklarını alabileceği ifade edildi. İşten çıkarılacak tüm çalışanlara kıdem tazminatı gibi tüm haklarını alacağını açıklayan şirket, bu konuda herhangi bir mağduriyet yaratılmayacağına vurgu yaptı. “Bunlar zorlu zamanlar olsa da şirketimizin, markamızın veya endüstrimizin güç eksikliğinin bir göstergesi değildir. Amacımız çevik ve uyarlanabilir kalmak ve şimdi ve gelecekte mümkün olan en iyi oyun deneyimlerini sunmaya odaklanmaya devam etmektir. Bu zor dönemdeki anlayışınız için teşekkür ederiz. Lütfen kendinize ve birbirinize karşı nazik olun.” denilerek noktalanan mail tüm dünyada gündem oldu.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir