OnePlus yine teknoloji gündeminin en çok konuşulan markalarından biri oldu. Şirket bu sefer yeni OnePlus 10T (5G) ile gündemde. OnePlus 10T en son bükülme testinde başarısız oldu. İşte detaylar;

OnePlus Nord Watch, 5 farklı tasarımla gelecek

Bu yılın başlarında, ünlü bir YouTuber’ın cihazın sadece çıplak elle bükülebileceğini göstermesinin ardından OnePlus 10 Pro tartışmalara konu olmuştu. En son dayanıklılık testi, OnePlus tarafından cihazın dayanıklılığını arttırmak adına hiçbir şey yapılmadığını gözler önüne serdi.

OnePlus 10T en son bükülme testinde başarısız oldu

JerryRigsEverything’in akıllı telefonlara uyguladığı dayanıklılık testi, bir akıllı telefonu farklı  zorluk seviyelerinde testlere tabi tutar. Tabi her testin sonucu, bir cihazın gerçek yaşam senaryosunda dayanıp dayanmayacağını her zaman söylemez. Ancak bunun en can alıcı kısmı, telefonu çıplak elle katlamaya çalıştığı bükülme testidir. Böyle bir akıllı telefonun uzun süreli kullanım sağlayacak kabul edilebilir sağlam bir yapıya sahip olup olmadığının anlaşılmasını sağlar.

oneplus 10t son dayaniklilik testinde basarisiz oldu

OnePlus 10T, çerçevesinde cam yerine plastik kullanılması dışında Pro modeliyle aynı tasarımı kullanıyor. Çoğu akıllı telefonun yaptığı gibi, denemenin diğer kısımlarında ekranda bozulmlar meydana gelmeye başkadı. Ekrandaki çizikler sadece Moh sertlik ölçeğinin 6. seviyesinde ortaya çıkarken, daha derin oluklar 7. seviyede görülebiliyordu.

OnePlus 10 Pro’ya benzer şekilde, çatlakların ilk görüldüğü ve en zayıf noktası sayılabilecek 10T’nin alt kamera modülü. Akıllı telefon, ekran tarafından daha fazla itildikten sonra ikiye katlandı. Aşağıdaki videodan da görüldüğü gibi OnePlus 10T takıldığında diğer bileşenlerin nasıl kolayca çıkarıldığı da fark edilebilir.

OnePlus 10T’nin çürük yapısal yapısı çoğu için olumsuz bir etken. Sonuçta kim her an kırılabilecek bir telefona para ödemek ister? OnePlus 10 Pro’nun piyasaya sürülmesinden kaynaklanan boşluk göz önüne alındığında, şirketin sorunu zamanında çözmemesinin büyük bir hata olduğu söyleyebilir. Şirket bu zamana kadar cihazın dayanıklılığını arttırmak adına kullanıcılar için güçlendirilmiş kılıfları ve daha iyi bir ekran koruyucuyu da piyasaya sürebilirdi. Ancak şirketten ne henüz üretmeye devam ettiği modeller için ekstra bir güçlendirme, ne de piyasada olan modelleri korumak adına bir hamle gelmedi.

Tüm bunların yanı sıra işin en kötü yanı OnePlus CEO’sunun yaklaşmakta olan OnePlus katlanabilir akıllı telefonla dalga geçiyor olması. Ekran dayanıklılığında nasıl bir performansa sahip olacağı şirket içinde bile dalga konusu olan cihazın satış rakamları piyasanın çok çok altında kalabilir. Son dönemlerde ciddi bir kullanıcı kitlesi çeken şirketin bu kitleyi korumak için eski kalitesine dönmesi gerekiyor…

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir