İşlemci devi Qualcomm sayesinde Bluetooth üzerinden kayıpsız ses teknolojisi gerçek oldu. AptX Lossless teknolojisini kullanan NuraTrue Pro kablosuz kulaklıklar piyasaya sürüldü.

AB Qualcomm’un 1 milyar dolar cezasını sildi

Qualcomm, geçtiğimiz aylarda tanıttığı aptX Lossless ile ses kalitesi çıtasını yükselteceğinin müjdesini verdi. AptX Lossless sayesinde Bluetooth üzerinden 16 bit 44,1kHz CD kalitesinde müzik dinleyebileceği açıklandı. Yeni Qualcomm formatı ile aptX (352 kbps) ve aptX HD’de (576 kbps) 1,2 Mbps’ye kadar bant genişliği sunar ve Sony’nin 990 kbps LDAC’sini aşar.

Bu sistemi ilk olarak hangi firmanın kulaklık veya akıllı telefon ile destekleyeceği daha önce açıklanmamıştı. Ancak şirket geçtiğimiz günlerde beklenen ilk adımlardan birini attı ve bize NuraTrue Pro’yu getirdi.

NuraTrue Pro neler sunuyor?

Doğrudan Kickstarter projesi üzerinden satışa sunulan NuraTrue Pro kablosuz kulaklık modeli, aptX Lossless desteğine sahip ilk Bluetooth kulaklık olarak lanse edildi. Gördüğünüz gibi, kulak içi ürün, aptX’in bas kaybına rağmen, biraz daha büyük kulaklık parçalarıyla geriye dönük olarak da uyumlu.

Spotify HiFi (henüz mevcut değil), Apple Music Lossless ve Tidal HiFi gibi servislerden yüksek kaliteli müzik dinlemek için en iyi seçim olan NuraTrue Pro, Nura ProEQ’nun üzerine çok çeşitli EQ ayarları sunuyor. Bu nedenle ses profili ciddi şekilde optimize edilebilen, cihaz 32 saat pil ömrü sağlıyor. Bunun yanı sıra telefon görüşmeleri için uyarlanabilir bir yapıya sahipolan üyün aktif gürültü azaltma için bir mikrofon kullanabilir ve sürükleyici bir dinleme deneyimi sağlayabilir.

Odanızda kablosuz şarjı destekleyen kablosuz bir kulaklık, diğer birçok cihaz gibi kulağınıza bağlandığını anlar ve Bluetooth 5.3 kullanarak birden fazla cihaza hızlı ve güvenli bir şekilde bağlanabilir. Bluetooth 5.3 uyumluluğu için “Audio Transmitter” adlı ek bir donanım aksesuarına da sahip olan kulaklık, Ekim ayında satın alanlara gönderilecek. Model için belirlenen en düşük satış fiyatı ise 199 dolar.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir