MIUI için yıllarca süren güncellemelerden sonra Xiaomi, MIUI 12 ile alternatif bir rota izledi. Bu özel sürüm, MIUI sürümleri için şimdiye kadarki en uzun ömürlerden birine sahipti. MIUI 12, 2020’nin ilk çeyreğinde ortaya çıktı ve bu yılın başlarında MIUI 12.5 şeklinde artımlı bir yükseltme aldı.

Birkaç ay sonra, yazılım MIUI 12.5 Enhanced şeklinde ikinci artımlı güncellemesini aldı. Birkaç ay sonra, şirketin nihayet MIUI 13’ü tüm ihtişamıyla tanıtması bekleniyor. Yeni cilt güncellemesi Xiaomi 12 serisi ile birlikte gelmelidir, ancak 2022’nin ilk aylarında bir avuç Xiaomi, Redmi ve POCO Cihazına da ulaşacaktır. MIUI 13 kaynak kodu, Xiaomi 12X’in büyük olasılıkla gelecek ay Xiaomi 12 ile birlikte geleceğini ortaya koyuyor. Bu arada, Android 11 tabanlı MIUI 13’e sahip bir Redmi K50 de çalışıyor. Şimdi MIUI 13’e ilk sahip olabilecek cihazların bir listesi ortaya çıktı. Bu, yaklaşan İşletim Sistemi’nin kaynak kodunun başka bir nezaketidir diyebiliriz.

MIUI 13 Android 11 ve Android 12 için yayımlanacak

Yeni raporlara göre, Mi MIX 4, Mi 11 Ultra, Mi 11, Redmi K40, K40 Pro, Mi 10S ve Mi 11 Lite 5G, MIUI 12’yi alan ilk cihazlar arasında yer alacak. Bu cihazlar, eski Android 11 sürümüne dayalı bir yapı yerine Android 12 tabanlı sürümü alacak. Bu cihazlar için beta derlemeleri zaten tespit edildi. Bu nedenle, MIUI 13 beta yazılımını alan ilk cihaz grubu arasında yer almalarını bekliyoruz.

İlginç bir şekilde, Redmi K50 ve Xiaomi 12X için yazılım yapı numaraları, bu telefonların Android 11’in üstünde Xiaomi’nin en son kaplamasıyla piyasaya sürüleceğini gösteriyor. Bu garip bir hareket olurdu, sonuçta, yaklaşan amiral gemilerinin çoğunun kutudan Android 12 ile piyasaya çıkması bekleniyor. Bu Redmi K50 serisi için daha da garip.

Uygun maliyetli amiral gemisinin 2022’nin ilk çeyreğinde gelmesi bekleniyor. Bu, Ocak ve Mart ayları arasında herhangi bir zaman anlamına gelebilir. Buna kadar hala çok zaman olduğundan, her şey değişebilir. Android 11 tabanlı MIUI 13 yapıları, eski akıllı telefonlara sahip olanlar için de biraz ışık getiriyor. Xiaomi her zaman Android’in temel sürümü ne olursa olsun MIUI güncellemeleri getirme politikasına sahipti. Bu son zamanlarda Android’in çok daha eski sürümlerinin desteklenmeyen hale geldi. Her neyse, MIUI 13 söz konusu olduğunda, Android 11’e sahip cihazların en azından daha yeni güncellemeyi alma umut edebileceğine inanıyoruz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir