Apple, geçtiğimiz haftalarda duyurduğu M2 işlemcili MacBook Pro için ön sipariş tarihini açıkladı.

MacBook Pro teslimatları aksamaya devam edecek

Apple, geçen hafta WWDC22’de yeni işlemcisini tanıttı. M2 işlemcili MacBook Pro’nun ön siparişi şirketin internet sitesinde duyuruldu.

MacBook Pro, M2 işlemcisi için ön sipariş tarihi ile duyuruldu

Özellikle yapay zeka uygulamalarında oldukça hızlı olan M2 işlemci, Apple M1 ile aynı güç tüketiminde yüzde 18 daha fazla işlemci gücü sunabiliyor. Grafik performansında yüzde 35’lik bir artış ve nöral motor işlemlerinde yüzde 40’lık bir artışla Apple M2, performansta oldukça iddialı. TSMC tarafından geliştirilen 5nm 2. nesil teknoloji ile yapılan işlemci, 100 GB/sn birleşik bant genişliği sunuyor. 20 milyardan fazla transistöre sahip Apple M2, rakip 12 çekirdekli işlemcilerin dörtte birini tüketerek neredeyse aynı performans sonuçlarıyla dikkat çekiyor.

24 GB’a kadar LPDDR5 belleği destekleyen işlemci, 6K video çıkışını destekliyor. 4 güçlü ve 4 verimli çekirdeğe sahip bir işlemci ile tanıtılan Apple M2, 10 çekirdekli bir grafik arayüze sahip. Magic Keyboard ve Touch Bar’ı destekleyeceği açıklanan M2Book Pro, Touch ID parmak izi okuyucusuna sahip. Yüksek performanslı ve düşük enerji tüketen bir işlemciye sahip olan cihaz, 20 saate kadar pil ömrü sunabiliyor.

Aktif bir soğutma sistemi kullanan yeni MacBook Pro modeli, performans gerektiren ısıtma işlemlerinde herhangi bir sorun yaşamıyor. Apple, M2 işlemcili MacBook Pro’nun stüdyo kalitesinde mikronlar kullandığına dikkat çekti.

Başlangıç ​​fiyatı 27.999 TL olarak açıklanan M2 işlemcili MacBook Pro, 17 Haziran saat 15.00’te ön siparişe açılacak. Apple, satış tarihinin 24 Haziran olduğunu açıkladı.

MacBook Pro özellikleri:

  • 8 çekirdekli CPU, 10 çekirdekli GPU gücünü alan M2 işlemci
  • Magic Keyboard ve Touch Bar desteği
  • 24 GB’a kadar RAM
  • 2 TB’a kadar SSD
  • Touch ID parmak izi sensörü
  • 20 saate kadar batarya süresi
  • Aktif soğutma sistemi
  • Stüdyo kalitesinde mikrofon
  • 1.299 dolar

Yeni MacBook Pro modelinin ön siparişleri tamamlandıktan kısa bir süre sonra dünya genelinde satışa sunulması bekleniyor. Cihaz Türkiye pazarına girdiğinde kur oranı değişmezse vergiler hariç 22404,89 TL fiyat etiketiyle raflarda yerini alacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir