Apple, Çin’deki karantina kısıtlamaları nedeniyle bir süredir MacBook Pro’yu tedarik etmekte sorun yaşıyor. Bu sorunlar Temmuz ayına kadar devam edecek.

Apple tedarik konusunda güçlük çekiyor

Son sektör raporuna göre, Çin’deki Apple MacBook Pro kurulumcularının, yetersiz insan gücü ve lojistik sorunları nedeniyle Temmuz ayına kadar karantina kısıtlamaları nedeniyle önceki üretim rakamlarına dönmesi pek olası görünmüyor.

DigiTimes tarafından alıntılanan tedarik zinciri kaynaklarına göre, karantina kısıtlamaları kademeli olarak hafifletildikten sonra bile, Çin’in doğusundaki büyük şehirlerdeki dizüstü bilgisayar üreticileri faaliyet göstermeye devam ederken, Şanghay’daki dizüstü bilgisayar üreticileri şu anda yalnızca yüzde 10 ila 20 kapasiteyle çalışıyor.

Şangay, Çin’deki kısıtlamalardan bu yana teslimat süresinde üç ila beş hafta arasında bir artış gören Apple’ın tek büyük MacBook Pro tedarikçisi olan Quanta Computers’ın merkezidir. Şu anda, bazı MacBook Pro yapılandırmaları Haziran sonu veya Temmuz başına kadar teslim edilememektedir. Rapora göre, sadece montajcılar ve yolcular işe dönebildiği için Şanghay’daki fabrikalar hala en ciddi kısıtlamalarla karşı karşıya.

Üretilemeyen ve limanlarda sırasını bekleyen ürünler var

Bu arada, birçok ürün konteyner gemilerinde limana girmeyi bekliyor ve üretim tesislerinde büyük ölçekli operasyonlar, bu mallar perakendeciler tarafından toplanıp müşterilere gönderilene kadar erteleniyor.

Mart/Nisan aylarında sipariş edilen MacBook Pro modellerini bekleyen birçok kullanıcı, Apple’ın 2022’nin üçüncü çeyreğinde Apple ürün satışlarını etkilemesi beklenen tedarik sorunları nedeniyle gönderilerdeki önemli gecikmeler nedeniyle Apple Destek ile iletişime geçti.

Apple, Çin’deki engelleme kısıtlamalarının ve cip sıkıntısının, güçlü tüketici talebini karşılamak için yeterli ürün üretmeyi zorlaştırmaya devam edeceğini ve bunun da nihayetinde Apple’ın Haziran satışlarını etkileyeceğini kabul ediyor. Şirket bir süre önce tedarik sorununu çözmek için harekete geçmiş olsa da görünüşe göre bu problemin ortadan kalkması epey zaman alacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir