Microsoft for Startups bünyesinde geliştirilen yeni destek programı Founders Hub için özel bir tanıtım düzenlendi. Tanıtıma katılım üst düzeyde olurken Founders Hub kapsamında sermaye ve mentorluğun bir arada sunulacağı belirtildi. Şirketlerin girişim aşamasında yaşadığı zorluklara odaklanan Founders Hub, böylece daha fazla girişimin hayata geçmesine destek sağlayacak.  

Founders Hub Türkiye lansmanı yapıldı

Türkiye’ye özel olarak tanıtım gerçekleştiren Microsoft, Founders Hub lansmanı ile dikkat çekti. Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen özel lansmana; Microsoft Orta Doğu ve Afrika Bölgesi (MEA) Başkanı Samer Abu Ltaif, Microsoft Orta Doğu ve Afrika Bölgesi (MEA) Start-up’lar ve Yüksek Teknoloji Direktörü İdit Gazit Berger, Microsoft Türkiye Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Münir Kundakçı katıldı.

1651047581 Levent zbilgin
Founders Hub lansmanında konuşma yapan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin

Lansmanda açılış konuşmasını Levent Özbilgin yaptı. Özbilgin sonrasında konuşma yapan Abu Ltaif ise Türkiye’ye yönelik gelişime vurgu yaparak  “Türkiye’deki genç girişimcileri desteklemek ve başarılı bir gelecek inşa etmelerine katkı sağlamak amacıyla yola çıkan Founders Hub’ın start-up’lar için büyük vaatleri var. Start-up’ları, yaratıcılıkları ve taze fikirleriyle Türkiye’deki tüm sektörler için gelişimi teşvik eden, inovasyon ekosisteminin can damarları olarak görüyoruz. İnovatörlerin Türkiye’de etki yaratabilmek adına ihtiyaç duydukları tüm araç ve kaynaklara erişebilmeleri için onlara destek sunmayı sürdüreceğiz” dedi. 

Founders Hub’ta öne çıkanlar neler?

Founders Hub kapsamında girişimcilere sağlanacak destekler şöyle;

  • Microsoft for Startups; Azure, Teams ve GitHub gibi Microsoft bulutlarına erişim fırsatı
  • Teknik destek
  • Mentorluk
  • 150 bin dolara kadar Azure kredisi

Lansmanda girişimcilere sağlanacak destekler hakkında açıklamalar yapan Microsoft Türkiye Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Münir Kundakçı ise, “Ana hedefimiz bir fikrin ürüne dönüşmesinden o ürünün pazarda yer bulmasına ve yaygınlaşmasına kadar start-up’ların içinden geçtiği sürecin tamamında onlara destek olmak. Azure kredilerini, Microsoft’un lisanslı iş uygulamalarını, iş geliştirme araçlarını ve her biri alanında uzman isimler tarafından verilen mentorluk desteğini sunduğumuz kapsamlı pakete dahil ederek start-up’ların nitelikli büyümelerine katkı sağlıyoruz” dedi.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir