bu Instagram güvenlik kodunu kaldırma işlemini hesap güvenliğiniz için sizlere tavsiye etmiyoruz. Çünkü hesabınızın başkaları tarafından ele geçirilmesini engelleyen, gayet güvenilir bir güvenlik uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. Ancak gene de ben kaldırmak istiyorum diyorsanız, sizler için bunu anlatacağız.

Bugünkü haberimizde herkesin merak ettiği Instagram güvenlik kodu kaldırma işlemi nasıl iptal edilir hakkında sizlere açıklama yapacağız. Söz konusu olan bu Instagram güvenlik kodunu kaldırma işlemini hesap güvenliğiniz için sizlere tavsiye etmiyoruz. Çünkü hesabınızın başkaları tarafından ele geçirilmesini engelleyen, gayet güvenilir bir güvenlik uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. Ancak gene de ben kaldırmak istiyorum diyorsanız, sizler için bunu anlatacağız. Aynı zamanda hem Android işletim sistemi için hem de iOS işletim sistemi için anlatacağımız yöntem geçerli olacaktır. Ayrıca tüm akıllı telefon modellerinde bu işlemleri rahatlıkla gerçekleştirebileceksiniz.

İlginizi çekebilir: Instagram not bırakma nasıl yapılır?

instagram yeni mobil uygulama arayuzu 2016

Güvenlik Kodu nasıl kaldırılır?

Sizden ilk yapmanızı isteyeceğim şey akıllı telefonunuzu açarak Instagram uygulamasına girmeniz. Daha sonrasında ise kendi profilinize girerek sağ üst köşede yer alan 3 noktalı butona basmanız. Karşınıza çıkacak olan sayfada  Ayarlar seçeneğini göreceksiniz. Burada Ayarlar sekmesine tıklayarak, karşınıza çıkacak olan güvenlik butonuna basmanızı isteyeceğiz. 2 faktörlü kimlik doğrulama menüsünde yer alan, kısa mesaj seçeneğini açık ise kapalı duruma getirin. Tüm bu adımları gerçekleştirdikten sonra, bundan böyle Instagram hesabınıza giriş yaparken, uygulama sizden kod istemeyecektir.

Şunu sakın unutmayın!

İlgili ekranda yer alan güvenilir cihazlar listesinde, hesabınıza giriş yaptığınız taktirde cihazların listesini görme şansı yakalayacaksınız. Güvenlik kodu almak istediğiniz cihazları, karşınızda var olan ekran üzerinden ekleyerek güvenlik koduna gerek duymadan Instagram hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Peki Instragram güvenlik kodu’nu neden kaldırmak istediğinizi bizimle paylaşır mısınız? Aşağıda yer alan yorum kısmına yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.

iOS için Instagram indir

Android için Instagram indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 replies on “Instagram’da güvenlik kodu nasıl kaldırılır?”

  • Rasit osmanov
    13 Mart 2022 at 08:47

    Salam

  • dila_meh
    21 Ağustos 2022 at 22:35

    Instgarm hesabımı açamıyorum iki faktörlü kimlik numarası var kodu bilmiyorum yeni kod da gelmiyor yardımcı olur musunuz lütfen

  • Emirhan surucu
    31 Ağustos 2022 at 12:48

    Instagram hesabima giremiyorum numaram ve epostam kaldirilmis erisemiyorum