İki hafta önce piyasada yerini alan Apple Card Tasarruf Hesabı, oldukça hızlı bir başlangıç ile girişini yaptı. Paylaşılan bilgilere göre ise ürünün piyasaya sürülmesinin ardından hafta sonu 240 bin hesap açılışı gerçekleşti. Forbes tarafından yayınlanan raporlara göre, hesabın piyasaya sürülmesinden sadece dört gün içerisinde yaklaşık 1 milyar dolar yatırımı çekti.

Forbes’in aktardığı bilgilere göre konuya ilişkin olan iki kaynak, Apple Card tasarruf hesabının yayınlandığı ilk gün 400 milyon dolar yatırıldığını açıkladı. Sonraki takip eden günlerde ise bu rakam neredeyse 1 milyar dolara yükseldi. Yine raporda ayrı olarak piyasaya çıkış haftası sonunda 240.000 hesabın açıldığını ve bu hesapların ortalama bakiyelerinin 4.000 dolar biraz üzerinde olduğunu da belirtiliyor. Apple Card Tasarruf Hesabı bakiyeleri için FDIC sigorta limiti 250.000 doları aşmayacak durumda.

Apple Pay Rus kullanıcılara tamamen kapalı hale getiriliyor

Apple Card Tasarruf Hesabı Yüksek İlgi Gördü

Forbes, sadece Apple kullanıcılarına açık olan Apple Card tasarruf hesabının ilk haftasından böyle bir ilgi görmesinin oldukça etkileyici olduğunu da raporunda vurguluyor. Raporda “bir dizi banka iflası sonrasında mevduatları çekmek ve tutmak için finansal kurumlar arasında rekabet” yaşanırken gerçekleştiğini belirtiyor. 

Silicon Valley Bank gibi finansal kurumların çöküşü ve bankacılık hizmetlerinde yer alan kurumlar arasında mevduatları tutmak için yarış haline getirildi.  Apple Card için bu yarış içerisinde yerini sağlamlaştırdığını söylemek mümkün. Apple Car tasarruf hesabının operasyonu Goldman Sachs tarafından yönetilmektedir.

Goldman Sachs ayrı olarak da Apple Card’da Apple’ın ortağı pozisyonunda da  yer alıyor. Apple Card tasarruf hesabı, kullanıcıları için yüzde 4.15 faiz ödemesi yapıyor. Bu faiz oranı sektöre bakıldığında çok daha yüksek durumda. Citi Bank, yüzde 3.85 ve Merican Express yüzde 3.75, Barclays ise yüzde 4 faiz oranlarıyla karşımıza çıkıyor. 

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir