Son yıllar içerisinde özellikle otomobil ve telefonlarda oluşan “tedarik sorunları” hayatımıza girdi.Bu sene tanıtılmış olan iPhone 14 serisi piyasaya ilk sürüldü zaman ciddi bir stok sıkıntısı ile karşılaşmıştı. Benzer bir problem fakat çok daha büyüğünü iPhone 15 serisinde de yaşanıyor. LG Display ve Samsung, yeni iPhone 15 serisi için ekran üretimine başladı. Apple, iPhone 15’in tasarımında yeni bir dil benimseyerek, diğer cihazlarından farklı bir görünüm sunuyor. Kasa oranlarını koruyarak, iPhone 15’in çerçevelerini incelterek ekran boyutunu arttırdı. Böylece aynı boyuttaki kasa içinde daha büyük bir ekran kullanıcılarına sunulacak. Geçtiğimiz sene içerisinde  iPhone 11, 12, 13 ve 14 serilerindeki kasa oranları ekran büyüklüğüne eş değerde değişmekteydi. Apple kasaları inceltmeyi sağlamak yerine ekran ayarlarıyla oynayarak daha büyük ekranlar sunuyordu. Fakat iPhone 15 serisinde kasa kenarlarını inceltmek sorunu yerine  yeni sorunlar ile karşı karşıya kaldı. Ayrı olarak da iPhone 15 yeni ekranları ile yapılmış olan testlerin sonucunda başarısız oldu.

 LG’nin ürettiği ekranlar testlerden geçemedi

Son raporlar, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinde LG tarafından üretilen ekranların, metal kasaya entegre edilme sürecinde başarısız olduğunu gösteriyor. Bu süreçte ortaya çıkan bazı sorunlar, ekranların dayanıklılığını etkileyerek toz ve suya karşı koruma konusunda sorunlar yaşanmasına neden oluyor. Apple, bu durumu göz önünde bulundurarak LG tarafından üretilecek ekranların tasarımını değiştirme kararı aldı.

Samsung’un ürettiği ekranlara bakıldığı zaman bu tarz bir haber paylaşımı yapılmadı. Samsung tarafından üretimi sağlanan ekranlarda böyle bir sorun yaşanmadı. Haber mecraları da Apple’ın yaşamış olduğu ekran sorunlarından nedeniyle iPhone 15 tanıtımının gecikeceğini söylüyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir