Twitter’ı satın almaktan vazgeçmesiyle davalık olan Elon Musk’tan sürpriz bir hamle geldi. Ünlü CEO, 7.7 milyon Tesla hissesini 6.5 milyar dolar karşılığında sattı.

Tesla CEO’su Elon Musk’ın 44 milyar dolar karşılığında Twitter’ı satın alacağı uzun zamandan beri konuşuluyordu. Anlaşmanın resmiyet kazanmasının ardından anlaşmadan çekilen Elon Musk, tartışmalı bir sürecin de yaşanmasına neden oldu. Twitter ile davalık olan ve 17 Ekim’de hakim karşısına çıkacak olan Elon Musk’tan dava öncesinde sürpriz bir adım geldi. Zira yüklü bir hisse satışı yapan Elon Musk’ın satın alma noktasında yeni bir karar verdiği ihtimallerini akıllara getirdi.

Twitter Elon Musk davasında tweetler delil olarak kullanılacak

7.7 milyon Tesla hissesi satıldı

Tesla CEO’su Elon Musk, 5 Ağustos Cuma günü başladığı hisse satışlarında her gün sırasıyla 3 milyon 273 bin 270, 1 milyon 470 bin 481 ve 3 milyon 21 bin 586 hisseyi elinden çıkardı. Bu satışlar karşılığında 6.5 milyar dolarlık nakit elde eden Elon Musk, hiçbir zaman satmayacağım dediği hisselerinin büyük bir bölümünü böylece satmış oldu. Yapılan tüm satışlar sonrasında Elon Musk’ın elinde 155 milyon 39 bin 144 adet TSLA hissesi kaldı.

Android için Twitter indir

iOS için Twitter indir

Sosyal medyadan duyurdu

Sosyal medyadan konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Elon Musk, Twitter zorla satın alması durumunda acil satış yapmamak için Tesla hisselerini satarak hazırlık yaptığını söyledi. Ayrıca Twitter satın alması gerçekleşmezse CEO hisselerini geri alacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir