Qualcomm, Snapdragon satellite Uydu Bağlantısı adında yeni bir teknoloji geliştirdiği hali hazırda biliniyordu. Bu teknoloji son alınan bilgilere göre yakın gelecekte mevcut Android telefonlara bir güncelleme ile eklenecek ve telefonların doğrudan uydu iletişimi kurmasını sağlayacak. 

Qualcomm, Virginia merkezli Iridium Communications ile bir ortaklık kurarak, 66 uydudan oluşan bir yörünge ağı işletiyor. Snapdragon Uydu Bağlantısı sayesinde, telefonlar gökyüzündeki düşük yörüngeli uydularla doğrudan iletişim kurabilecek. Bu uydular, zemin tabanlı baz istasyonlarından çok daha büyük alanları kapsayacak.

Hangi işlemcilere uydu bağlantısı gelecek ?

Qualcomm, en güçlü amiral gemisi Snapdragon 8 Gen 2 yongasının zaten uydu bağlantısıyla uyumlu olduğunu ifade ediyor. Ancak, bu özellik halen kullanıma hazır olmadığından halka erişimi kapalı. Bu işlemciyi veya aynı serinin yeni bir işlemcisini kullanan bir telefonunuz varsa, yakın gelecekte uydu bağlantısı desteğinin geleceğini söyleyebiliriz. Yüksek ihtimaller Gelecekte çıkacak yeni amiral gemisi işlemcilerde bulunmaya devam edecek. 

Snapdragon Uydu Bağlantısı özelliği, Wi-Fi ve hücresel veri kapsama alanından çıktığınızdaki durumlar için için geliştirilmiş durumda. Cihaz çekmediğinde çalışmaya başlayacak olan bu özellik, başlangıç olarak acil durum metinlerini destekleyecek. Peşinden de SMS benzeri düzenli mesajlaşma gelecek. Ancak her mesaj için sınırlı bir bayt sayısı belirlenecek.

Qualcomm, Snapdragon işlemcilere uydu bağlantısı güncellemesi yolda
Qualcomm yeni akıllı telefon

Snapdragon Uydu Bağlantısı, Qualcomm’un en yeni teknoloji ürünü olan Snapdragon X70 5G modemi ile kullanılacak ve geleceğe yönelik olarak tüm 5G uyumlu Qualcomm işlemcilerine geleceği tahmin ediliyor. Bu özellik, iPhonelarda olduğu gibi daha geniş bir kitle tarafından kullanılabilecek ve dünya genelinde daha fazla bölgede kullanılabilecek.

Güncel olarak uydu bağlantısı kurmanın pahalı ve yavaş olmasından dolayı her şey için kullanılmasına izin verilmiyor. Ancak Snapdragon Uydu Bağlantısı, acil durumlarda iletişim kurma seçeneği sunacak ve bu alanda önemli bir hizmet sağlayacak gibi görünüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir