Twitter ve Elon Musk dava açıyor. Platform, davada elini güçlendirmek için çalışmalarını hızlandırdı. İşte detaylar:

Twitter’la Elon Musk arasındaki gerilim artıyor

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, Twitter’ın satın alınmasıyla gündemde kalmaya devam ediyor. Musk, Twitter’ı satın almayı bıraktığını açıkladığında, işler hayli karıştı. Bildiğiniz üzere daha öncesinde Musk anlaşma hangi nedenle olursa olsun iptal edilirse tazminat ödemeyi kabul etmiş bunun yanı sıra Twitter’la ilgili planlarını da Twitter üzerinden paylaşmıştı. Platform şimdi tüm bu tweetleri Musk’a karşı kullanacak. Twitter’ın davasının detayları belli olmaya başladı.

Elon Musk’ın tweet’leri Twitter tarafından açılan davada delil olarak kullanılacak

Elon Musk’ın Twitter’ı kullanmaktan vazgeçtiğini açıklaması, platformun yönetimini adeta deliye döndürdü. Twitter ünlü iş adamına dava açmakla kalmayacak elindeki tüm silahlarını Musk’a karşı kullanacak. Bu durumda sahneye bakan ellerde kozlar görünmeye başladı. Musk’ın zaman zaman gündemi belirlemek için kullandığı tweet atma yöntemi başına dert açacak gibi görünüyor.

Bilindiği üzere Musk, Twitter paylaşımını bağımlılık haline getirmişti. Öyle ki dünyanın en zengin tüccarı hisseleri ile Dogecoin’i artırdı. Burada çok fazla yatırımın reklamını yapan ve olumlu geri dönüşler alan bir girişimci bu sefer olumsuz tepkiler alabilir.

Elon Musk’ın Twitter platformundaki önceki gönderileri, şirket dosyasında delil olarak kullanılacak. Öte yandan Twitter’a göre Musk’ın çekilmesinin temel nedeni Musk’ın iddialarının tam tersi olarak Tesla’nın kötüleşen ekonomik durumu. Şirket, işadamının platformu satın almamak için mazeret uydurduğuna inanıyor. Avukatlara göre Elon Musk, duruşmadan ciddi yaralarla çıkabilir.

Elon Musk’ın Twitter teklifi başlangıçta %9,2 hisse ile başladı. Daha sonra tüm platforma gıpta eden Musk, şirketin platformdaki spam ve bot hesaplarının sayısının %5 olduğunu söylemesinin ardından Nisan ayında açıklanan 44 milyar dolarlık dev anlaşmayı askıya aldı ve bu durum Twitter hisselerinin iyice düşmesine neden oldu. Şirket yöneticileri de Musk’tan bunun intikamını almaya kararlı gibi görünüyor. Daha önce yapılan açıklamalarda Musk’ın satın alma sürecini iptal etmesi nedeniyle 1 milyar dolar tazminat talep edilmişti. Musk tazminat ödemeyi reddetmiş olacak ki şirket durumu davaya taşıyor. Bu davada Musk’ın attığı tweetlerin delil olarak kullanılması da ünlü iş adamını epey köşeye sıkıştıracak.

Ancak tüm bunlar Musk’ın planlarının bir parçası da olabilir. Son dönemlerde ortaya atılan iddialar Musk’ın Trump gibi kendi sosyal medya platformunu kurmak isteği yönündeydi. Yani bu dava Musk’a kullanıcı bile kazandırabilir. Tüm bu sürecin sonunda neler yaşanacağını hep birlikte göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir