ABD merkezli en büyük kripto para borsalarından biri olarak adından söz ettiren Coinbase, yeni bir soruşturma ile karşı karşıya kaldı. 

Daha önceki dönemlerde Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından başlatılan pek çok soruşturmanın odak noktası olan Coinbase, SEC’in başlattığı bir dava ile daha karşı karşıya kaldı. 

Coinbase’in SEC’in radarından çıkamıyor

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, son dönemler içerisinde pek çok SEC soruşturması ile karşı karşıya kaldı. Kripto para borsası Coinbase, ABD’de başlatılan pek çok davanın ardından alternatif olarak farklı pazar arayışına girmişti. 

Coinbase tarafından konuyla ilgili yapılan son açıklamada ise Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından, şirkete çeşitli teklifler ile ilgili soruşturma başlatıldığını ve ABD’deki kripto para odaklı firmalara yönelik bir çok düzenleyici uyarının devam ettiğini dile getiren“Wells Bildirimi” yayımlandı. Açıklama kapsamında söz konusu bu bildirimin şirketin borsası, staking hizmeti, Coinbase Earn programı ve Coinbase Wallet ile ilgili olduğu dile getirildi. Coinbase tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde:

“Bugün, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), üstünkörü bir soruşturma sonrasında Coinbase’e şirketin borsası, staking hizmetlerimiz, Coinbase Earn ve Coinbase Wallet ile ilgili bir “Wells Bildirimi” verdi. Verilen “Wells Bildirimi” yanıt vermemiz için detaylı bilgiler içermiyor.”

Konuyla ilgili elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir