Sensor Tower, Nisan ayında en çok indirilen mobil oyunların listesini açıkladı. Peki geçen ayın en sevdiğiniz oyunu hangisiydi?

2021’de Android ve iOS’ta en çok indirilen oyunlar

Mobil sektörün önde gelen analiz araçlarından Sensor Tower, Nisan ayında en çok indirilen mobil oyunların listesini paylaştı. Dönemine damga vuran efsanevi hitlerden Subway Surfers öne çıksa da Garena Free Fire ve Ludo King gibi oyunlar da ilgi gördü.

Nisan ayının en çok indirilen mobil oyunu

gecen ay en cok indirilen mobil oyunlar

Sensor Tower, Nisan ayının en çok indirilen mobil oyununu açıkladı. Listeye göre geçen ayın şampiyonu Kiloo ve SYBO Games tarafından geliştirilen Subway Surfers oldu. Mobil oyunlara en fazla ilgiyi 26,6 milyon indirme ile Hindistan (%18) ve Amerika Birleşik Devletleri (%8,2) gösterdi. Oyun, uzun bir aradan sonra ilk kez genel sıralamanın zirvesine çıkmayı başardı.

Garena Free Fire listede ikinci sırada. Mobil oyun, Nisan 2021’e göre yüzde 41,8 artarak 25,2 milyon indirmeye ulaştı. En yüksek indirme sayısına sahip ülkeler Hindistan (%33,6) ve Endonezya (%10) oldu.

Nisan 2022’de küresel mobil oyun endüstrisi, App Store ve Google Play Store’da 4,7 milyar indirmeye ulaştı. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,6 arttı. Nisan ayında mobil oyunlara en fazla ilgiyi gösteren ülke, toplam indirmelerin yüzde 16,6’sını temsil eden 783 milyon indirme ile Hindistan oldu. ABD %8,4 ile ikinci, Brezilya %7,8 ile üçüncü oldu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir