Papara, 2020 yılından itibaren isim sponsoru olduğu Papara SuperMassive takımını satın aldı.

Türkiye’deki espor dünyası için 2023 yılının son iş gününde oldukça önemli bir adım duyuruldu. Yapılan duyuruya göre Papara, 2020 yılından bu yana isim sponsorluğunu yaptığı Papara SuperMassive takımını satın aldı.

29 Aralık Cuma gününün sabah saatlerinde elektronik para ve ödeme hizmetleri şirketi Papara’nın sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlar ile beraber bu satın alma duyuruldu. Söylenene göre bu adım ile beraber Türkiye’nin ilk kurumsal espor satın alması gerçekleştirilmiş oldu.

Papara SuperMassive CEO’su belli oldu

Papara SuperMassive CEO’su belli oldu

Yapılan açıklamaya göre, takımın kurucu ortaklarından biri olan Bora Koçyiğit, yeni dönemde takımda CEO görevini üstlenecek. Koçyiğit bu satın alım sonra düşüncelerini şu şekilde ifade etti:

“Bu satın almayla birlikte, bundan böyle SuperMassive’in olduğu her yerde Papara da olacak. ‘Oyun varsa, Papara’ söylemiyle oyuncunun ve esporcunun yanında olan Papara, en önem verdiği hedef kitle olan Z kuşağıyla, onların en çok zaman geçirdikleri noktalarda daha fazla temas edebilme şansı yakalayacak. Aynı zamanda Türkiye’de ve uluslararası ölçekte çok güçlü bir büyüme potansiyeli olan espor sektöründe yapılan bu büyük kurumsal yatırım, bu alana yatırım yapmak isteyen diğer markalar için bir öncü niteliği taşıyacak. Yeni haliyle Ocak 2024 itibarıyla açılacak olan ve Avrupa’nın en büyük espor merkezi unvanını taşıyan Gamer Hub’da yapılacak etkinliklerle, espor kültürü geliştirilecek ve Türkiye çapında yayılması sağlanacak”

Ayrıca Papara CEO’su Emre Kenci, yaptıkları satın alım ve espor sektörüne yatırımlarını artırarak sürdüreceklerini şu ifadeler ile dile getirdi:

“Espor bir endüstri. Gençlere umut veren, bir kariyer imkânı sağlayan bir spor dalı. Biz bu alanın çok büyüyeceğine inanıyoruz ve büyümesi için gerek tesis gerek altyapı anlamında pek çok yatırım planlıyoruz. Espor alanında kurumsal yatırımların dünyada birçok örneği var ama bunu Türkiye’de ilk kez, Türkiye’nin espordaki ‘rüya takımı’ olma vizyonuyla kurulmuş SuperMassive satın almasıyla Papara yaptı. Bu yatırımları artırarak sürdüreceğiz ve çok iyi dönüşler alacağımızdan da eminim.”

İrfan “Armut” Tükek: “Çok daha ileri gidebileceğimizi düşünüyorum”

Papara SuperMassive League of Legends takımının oyuncularından biri olan İrfan “Armut” Tükek ise takımın sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılan duyuru videosunda şöyle konuştu:

“Kulübümüze yapılan bu finansal destek sayesinde ben ve takım arkadaşlarım işimize en iyi şekilde odaklanabiliyoruz. Bu işbirliği ile birlikte Papara SuperMassive olarak çok daha ileri gidebileceğimizi düşünüyorum.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir