Apple İnsan Kaynakları Şefi Deirdre O’Brien’in çalışanların sendiklaşma isteği hakkında yaptığı açıklama ortaya çıktı.

Apple çalışanları gizlice sendikalaşıyor

Apple Store çalışanları, pandemi sonrası maaşlarına zam yapamadıklarını iddia ederek sendikal hareket başlattı. Teknoloji devi ise bunu durdurmak için toplantılar yaptı ya da mağazalara kahve makineleri göndermeye çalıştı. Bugünkü videoda, Apple’ın insan kaynakları başkanı Deirdre O’Brien, sendikalaşmayı engellediği için çalışanlara karşı konuştu. Peki ne dedi?

Apple sendikaya katılma kararını çalışanlarına bıraktı!

Apple’ın insan kaynakları direktörü Derrida O’Brien’ın çalışanlarının sendikasına hitap ettiğini gösteren bir video ortaya çıktı. İşveren, işçilerin sendika kurma çabalarını protesto etti. Ayrıca bu sürecin işyerindeki ilerlemeyi yavaşlatacağını ve şirket ile çalışanlar arasındaki ilişkiye zarar vereceğini söyledi.

Apple İnsan Kaynakları Müdürü Deidra O’Brien, sendika karşıtlığı konusunda çalışanlarına mesajında ​​şu düşünceleri paylaştı:

“Bir sendikaya üye olmak sizin hakkınızdır ve aynı şekilde bir sendikaya katılmamak da sizin hakkınızdır. Bu kararla karşı karşıya kalırsanız, Apple’da toplu iş sözleşmesi kapsamında çalışmanın ne anlama gelebileceğini anladığınızdan emin olmak için sizi çok çeşitli insanlara ve kaynaklara danışmaya teşvik etmek istiyorum.”

Apple’dan O’Brien ayrıca sendikal çabaları destekleyen kuruluşların işçilerin çıkarına olmayabileceğini de kaydetti. Çalışan ve şirket arasında açık ve işbirliğine dayalı bir doğrudan ilişki olduğunu da sözlerine ekledi. Ayrıca, mağaza düzenlemeyi seçerse bu durumun tamamen değişebileceğini de belirtti.

Teknoloji devi Apple ise Deirdre O’Brien’ın sendika konuşmasının videosu hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Şirket, yakın zamanda medyaya yaptığı bir açıklamada, şirketin çalışanlarına sunduğu avantajlardan bahsetti. İddialar arasında Apple’ın sendika karşıtı avukat tutması ve baskıcı taktikler kullanması da yer alıyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir