Apple çalışanları yaşadıkları olumsuz deneyimler nedeniyle sendikalı oluyor. Planlarını gizli tutmak için bir iOS cihazı değil, bir Android cihazı kullanıyor.

Teknoloji devi Apple, geçtiğimiz ay 3 trilyon dolar değerinde dünyanın ilk şirketi olmayı başardı. Ancak People’dan gelen raporlar, olanın bu olduğunu söylüyor. Çalışanlar arasındaki diyaloğu ve sendikalaşma hareketlerini gizlemek için iOS cihazlar yerine Android cihazları tercih ettikleri ortaya çıktı. Çalışanlar, izlendikleri için Apple cihazlarını kullanmaktan korkuyorlar.

Apple çalışanları gizlice sendikalaşıyor

Apple’ın Amerika Birleşik Devletleri’ndeki perakende çalışanlarına ödediği saatlik ücret, aynı sektördeki diğer şirketlerle aşağı yukarı aynı görünüyor. Ancak şirket çalışanları, Apple’ın bölgedeki diğer tüm şirketlerden daha fazla kazandığını ve bu nedenle kendileri için daha fazla ödemeleri gerektiğini savunuyor.

Apple kullanıcılarına iOS 15 güncellemesi için baskı yapıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde 270’den fazla yerde 65.000’den fazla perakendeci gizlice Apple’a bağlıdır. Kimlikleri açıklanmayan bu çalışanların uzun süre kimliklerinin gizli tutulmasını istedikleri ve bu nedenle iOS yerine Android cihazları kullandıkları ortaya çıktı. Amerika Birleşik Devletleri’nde yükselen enflasyon ve ev fiyatları, Apple Store’un işçi sendikaları kurma kararını da etkiledi.

Washington Post kaynaklarına göre; Ulusal Çalışma İlişkileri Konseyi’ne giden en az iki Apple mağazasının çalışanları da ulusal sendikalardan destek alıyor. Diğer tarafta; Apple Store çalışanlarının yavaş yavaş birleşmeye başladığı da iddia ediliyor. Raporlar, Apple’ın sendikaya karşı mücadelesinin, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki birkaç Starbucks çalışanının New York’ta bir mağazada başlayan ve o zamandan beri Amerika Birleşik Devletleri’nde yaklaşık 100 mağazaya yayılan zaferinden ilham aldığını içeriyor. .

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir