WhatsApp günümüzde en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulamalarından biridir.

Meta (eski adıyla Facebook) çatısı altındaki bu platform hem Türkiye’de hem de dünyada yaygın olarak kullanılmaktadır. 7 ile 70 yaş arasındaki hemen hemen herkesin günde en az bir kez giriş yaptığı bir uygulama. Ana özelliği olan mesajlaşma servislerinin yanı sıra sesli ve görüntülü arama gibi birçok özelliği bünyesinde barındırmaktadır.

Tabi ki, dünya çapında aylık 2 milyardan fazla kullanıcısı olan WhatsApp, dolandırıcıların ve bilgisayar korsanlarının kurbanları kandırmak için sıklıkla güvendiği bir kanal haline geldi. Tehlikeli bilgisayar korsanları, genellikle verilerini çalmak için basit güvenlik açıklarından başarıyla yararlanarak bunu yapmanın yeni yollarını ararlar. Ancak bilinçli bir kullanıcı olarak elbette birkaç şeye dikkat ederek hesabınızı güvende tutmanız mümkün. Bu içerikte WhatsApp siber güvenliği hakkında akılda tutulması gereken bazı şeyleri listeledik.

Önünüzdeki tüm bağlantıları açmayın

Birçok WhatsApp kullanıcısı veri ihlallerinden zarar görüyor ve bu yaygın hatayı yapıyor. Örneğin, tanıdığınız ve gerçekten güvendiğiniz biri size bir WhatsApp kampanya bağlantısı gönderdi. Bir mesajı göndereni bilmek, mesajın güvenilir olduğu anlamına gelmez. Diğer kişinin saldırıya uğramış olması çok muhtemeldir.

Doğrulama kodunu başkalarıyla paylaşmayın

Bu geleneksel siber güvenlik hatası çok basit görünebilir, ancak birçok insan hala tuzağa düşmüş durumda. Eset’in güvenlik uzmanı Jake Moore bu yaygın hatayı şöyle özetliyor:

WhatsApp’ı yeni akıllı telefonuma indirip arkadaşımın telefon numarasıyla giriş yapmak istedim. Arkadaşımın telefonuna bir doğrulama kodu aldım. Telefona gelen kodu girdim. Ve sonuç olarak … Şimdi arkadaşımın hesabını yönetiyorum!

WhatsApp tekrar dene hatası nedir? Nasıl çözülür?

Moore, sosyal ortamdaki bu tür güvenlik açıkları konusunda internet kullanıcılarını uyarıyor. Moore’a göre, benzer hatalardan kaçınmak için akıllı telefonunuzu her zaman yanınızda taşımalısınız. Ne yazık ki, bu hata sadece fiziksel ortamla sınırlı değil. Aynı konudaki bir diğer yaygın hata ise daha çok yaşlılarda. Bilgisayar korsanları, WhatsApp’ta oturum açarken rastgele numaralar çevirir. Ardından, doğrulama kodu almak için numaranın sahibine bir mesaj gönderin. WhatsApp’ta girmeniz gereken kodun yanlışlıkla başka bir numaraya taşındığını ve kodu almak ve hesabınızı ele geçirmek için diğer kişinin iyi niyetini kullandığını söylüyorlar. Bu tür hatalardan kaçınmak için lütfen SMS olarak aldığınız doğrulama kodunu başkalarıyla paylaşmayınız.

Whatsapp’ı düzenli olarak güncelle

Meta hem güvenlik iyileştirmeleri hem de yenilikler yaptı, bu nedenle sık sık WhatsApp’a yeni güncellemeler gönderiyor. Bu güncellemeleri erteleme alışkanlığınız varsa bir an önce vazgeçmelisiniz. Mesajlar platformda şifrelenir, ancak bilgisayar korsanları sürekli olarak bunlara girmenin farklı yollarını arar. Kaçırmamak için uygulamanın otomatik olarak güncellenmesini sipariş edebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir