Çok uzun zamandan beri gündemde olan ve üzerinde çalışmalar yapılan Xbox mobil oyun mağazası Temmuz ayında açılacak. Şirket başkanı Sarah Bond tarafından duyurulan Xbox mobil oyun mağazası, yapılan açıklamaya göre Temmuz ayında ilk olarak Microsoft’un birinci parti oyunlarıyla beraber web üzerinden kullanıma sunuluyor.

Oyun bakımından geniş yelpazeye sahip olacak. Bunların içinde Call of Duty: Mobile ve Candy Crush Saga gibi oyunlara da ev sahipliğinde bulunacak market, şimdilik çok fazla detaylandırılmış değil ancak daha sonra iOS ve Android cihazların içinde ayrı bir uygulama olarak da karşımıza çıkabilir.

Çok uzun zamandan beri gündemde olan ve üzerinde çalışmalar yapılan Xbox mobil oyun mağazası Temmuz ayında açılacak.

Microsoft, Hi-Fi Rush Gibi Oyunlara İhtiyacı Olduğunu Belirtiyor

Ayrıca Avrupa Birliği DMA kuralları üzerinden alternatif uygulama marketleri için kapıyı açmış halde. Xbox şirketi dün de gündeme gelmişti. Xbox Game Pass Ultimate fiyatlarına zam gelebileceği söylenmişti. Microsoft şirketi dün ayrıca stüdyosunu kapattıktan bir gün sonra Hi-Fi Rush gibi oyunlara ihtiyacı olduğunu dile getirdiği için de eleştirilerin hedefi olmuştu. Henüz kesinliği bulunmuyor ancak şu an için Türkiye’de aylık 209 TL olan Xbox Game Pass Ultimate fiyatına zam yapma düşüncesinin aktif olarak masada bulunduğu söyleniyor. Bahsi geçen pakete daha önce de zam yapan Microsoft, bu aralar oyun tarafında attığı adımlar ile hiç ama hiç iyi yorumlara ev sahipliği yapmıyor.

Örnek olarak, dün şirket Redfall oyununun geliştiricisi Arkane Austin, Hi-Fi Rush oyununun geliştiricisi Tango Gameworks ve Alpha Dog Games gibi çatısı altındaki oyun stüdyolarının kapatma kararı vermişti. Bunun üzerine yapılan bir açıklama ise oyuncuları daha fazla sinirlenmesine yol açtı. Xbox’un Oyun Stüdyoları başkanı Matt Booty bir görüşme kapsamında Hi-Fi Rush gibi markaya prestij ve ödül kazandıracak küçük oyunlara ihtiyacımız bulunuyor. Tango Gameworks imzalı olan Hi-Fi Rush genel olarak çok beğeni almıştı ve tam da Matt Booty’nin isteğine uygun bir yapım olmuştu. Elbette ki kapalı kapılar arında tam olarak neler dönüyor bilinmemekte. Ancak şirketin satın aldığı çok sayıda oyun stüdyosu ile pazara harika oyunlar sunacağı düşünülürken, son dönemde yaşananlar hiç hoş gözükmüyor ve gelecek için endişe yaratıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir