Samsung, Galaxy A telefonlarını tanıttıktan sonra Galaxy M serisini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Galaxy M33 modeline yönelik önceki dönemlerde yapılan sızıntılarda özellikler büyük oranda netlik kazanırken, şimdi ise yeni bir rapor yayınlandı. Yeni rapor ile birlikte Galaxy M33 modelinin yeni özellikleri ortaya çıktı. 27 Mart tarihinde Vietnam’da bir etkinlik planlayan Samsung, sızdırılan özelliklere sahip Galaxy M33 modelini tanıtacak.

Galaxy M33 özellikleri neler?

27 Mart tarihinde yapılacak tanıtımda şirket Galaxy M33 ile birlikte Galaxy M53 modellerini tanıtacak. İki modelin de 5G desteğine sahip olması, şirketin bu alandaki gücünü yükseltecek. Tipster Yogesh Brar tarafından Galaxy M33 5G’nin özellikleri Twitter’da paylaşıldı. Cihaz için daha önceki raporlarda Exynos 1200 işlemcinin kullanılacağı belirtilmişti. Ancak yeni raporda bu işlemci yerine Exynos 1280 işlemcinin kullanılacağı belirtiliyor.

Cihazda yaşanan ikinci değişiklik ise kameralarda yaşandı. 8MP ultra geniş kamera ve 5MP makrodan oluşan 64MP dörtlü kamera sistemi yerine telefonda 50MP (geniş) + 5MP (ultra geniş) + 2MP (makro) + 2MP (derinlik) dörtlü kamera kurulumu yer alacak. Son olarak, daha önce duyurulan 6.000 mAh batarya kapasitesi yerine daha küçük bir bataryaya Galaxy M33’te yer verilecek. 25W hızlı şarj desteğine sahip 5.000 mAh batarya Galaxy M33’te yer alacak.

Telefon 6 GB ve 8 GB RAM seçeneklerine sahip olacak ve 128 GB depolama alanı ise tek versiyon olacak. Android 12 tabanlı One UI 4.1 ile kutudan çıkacak modelde 3,5 mm kulaklık jakı ve kutu içi şarj cihazı olmayacak. Bu nedenle kullanıcıların yeni bir adaptör alması gerekecek.  Cihazda yer alması beklenen ekranda ise 6,6 inç Full HD Plus LCD panelin yer alması bekleniyor. 120 Hz ekran yenileme hızına sahip olacak telefonda, yanda parmak izi sensörü yer alacak.

Galaxy M33 ne zaman çıkacak?

Galaxy M33 modeliyle ilgili ortaya çıkan bu özellikler, telefon için beklentileri daha da yükseltti. İşlemci ve kameralarda yapılan iyileştirmeler ile birlikte Samsung’un bu alanda daha iyi bir seçenek sunması bekleniyor. 27 Mart tarihi itibariyle tüm detaylar netleşecek.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir