Apple, iOS 15 işletim sistemini çalıştıran eski telefonları için yeni bir güncelleme piyasaya sürdü. iOS 15.7.9 koduna sahip olan bu güncelleme, önemli bir güvenlik açığını da ortadan kaldırmış olacak.

Apple, bu güncelleme ile birlikte yeni özelliklere odaklanmıyor. Tam aksine güvenlik iyileştirmeleri yapmaya odaklanmayı tercih ediyor ve birçok kullanıcıyı memnun ediyor. Bahsi geçen güncelleme, yüksek ihtimalle geçtiğimiz haftalarda yayınlanan iOS 16.6.1 koduna sahip güncellemenin eski telefonlar için üretilen bir uyarlaması olacak.

Güvenlik ile ilgili sistem güncellemeleri her daim önem taşımaktadır. Bu nedenle iOS 15.7.9 güncellemesini telefonunuza yüklemek sizin yararınıza olacaktır. Apple’dan gelen ilk açıklamaya göre tespit edilen güvenlik açıklarının yalnızca kötü amaçlarla oluşturulan bir görsel üzerinden dahi kod yaratmaya imkan verebileceğini gösteriyor. Apple’ın görüşlerine göre bahsi geçen güvenlik açığı hackerlar aracılığı ile rahatlıkla sömürülmekteydi.

Apple’ın Yeni Sistem Güncellemesi Hangi Cihazlarda Kullanılabilecek?

Apple telefonlar
Apple telefonlar
  • iPhone 6S bütün modelleri
  • iPod Touch 7. nesil
  • iPhone 7 tüm modelleri
  • iPad Air 2
  • iPhone SE 1. nesil
  • iPad mini 4. Nesil

iOS 15.7.9 Güncellemesini Nasıl Yapabilirsiniz?

İlk olarak ayarlar bölümüne girin. Ardından genel opsiyonuna dokunun. Karşınıza çıkan yazılım güncelleme seçeneği üzerinden güncellemeyi yapabilirsiniz. Cihazınızla alakalı güvenlik açıklarını bu şekilde kolaylıkla yok edebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir