Sosyal medya platformlarının yükselişi devam ederken öne çıkan iki platform Kwai ve Snapchat oldu. İşte sektörde yapılan son araştırmalar sonrasında güncel durum.

Sosyal ağların yükselişi devam ediyor. Sektörde Instagram, Facebook, Twitter, TikTok gibi sektör devleri yer alsa da Snapchat ve Kwai gibi sosyal platformlardaki etkileşim ve son dönemlerdeki yükseliş dikkat çekiyor. Gemius tarafından yapılan son araştırmalarda 2021 ve 2022 yıllarında sosyal medya ağlarının yükselişleri ve performansları ölçüldü. Bu ölçüm kapsamında ise Snapchat ve Kwai dikkat çeken verileri ile ön plana çıktı.

Sosyal ağlar 57 milyonluk trafik aldı

Sosyal ağların 2021 ve 2022 yıllarındaki trafiklerine bakıldığında yükseliş yaşandığı görüldü. 2021 yılı içerisinde 57.1 milyon olarak gerçekleşen ziyaret sayısı, 2022 yılında 57.6 milyona yükseldi. YouTube, Instagram, Facebook, Twitter, TikTok, LinkedIn ve Snapchat’i kapsayan veriler, sosyal ağlara olan ilginin devam ettiğini ve arttığını net olarak gösterdi.

Dikkat çeken detay Kwai

kwai ve snapchatin yildizi parliyor

Kwai için yapılan araştırmalarda ise 2022 yılının Ocak ayı itibari ile platformun 4 milyon ziyaretçiye ulaştığı belirtildi. Yaz ayları itibari ile yüksek bir sıçrama yapan platform ziyaretçi sayısını 10 milyonun üzerine çıkardı. Yatırımlar reklam harcamaları ve kullanıcıların para kazanmasına odaklanan yeni özellikleri platformun sektörde ön plana çıkmasını kolaylaştırdı.

Android için Kwai indir

iOS için Kwai indir

Snapchat ise sektöre yön veren platform olarak dikkat çekmeye devam ediyor. Ocak 2022 ile Haziran 2022 tarihleri arasında 17 milyon ziyaretçiye erişen Snapchat, Haziran ayında 17 milyon ziyaretçi ile şirket rekorunu kırdı.

kwai ve snapchatin yildizi parliyor 1

Android için Snapchat indir

iOS için Snapchat indir

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir