Popüler olarak AI sohbet robotu Claude artık iOS ve iPadOS için App Store’da mevcut halde. iPhone ve iPad cihazlara artık indirilebiliyor.

Son senelerde yapay zeka destekli sohbet robotlarının popülaritesi hızla arttığını gözlemliyoruz. ChatGPT şirketi tarafından başlatılan bu trend, çeşitli şirketlerin kendi chatbotlarını başlatmasıyla yükselişe geçti. ChatGPT botunu geliştiren OpenAI şirketinin eski çalışanları tarafından kurulan Anthropic de bu şirketler arasında yer almakta.

Popüler olarak AI sohbet robotu Claude artık iOS ve iPadOS için App Store'da mevcut halde. iPhone ve iPad cihazlara artık indirilebiliyor.

Geçtiğimiz sene on milyonlarca dolarlık yatırım alarak manşetlere çıkan Anthropic firması, Claude isimli chatbotu için iOS uygulamasını yayınlamıştı. Gösterdiği yetenekleriyle dikkat çekmeyi başaran bu yapay zeka aracı artık iPhone ve iPad’de de kullanılabilir şekile getirildi. İşte merak edilen tüm detayları sizler için derledik…

iOS ve iPadOS İçin Claude Uygulaması Mevcutta Bulunuyor

Claude uygulaması, sorduğunuz hemen hemen her soruyu yanıtlayabilen,metin yazma ve çeviri yapma ve resim oluşturma yeteneğine sahip bir sohbet botu olarak bilinmekte. Daha öncesinde yalnızca web tarayıcısı üzerinden erişilebilen Claude, artık iOS ile mobil ortama da geçiş yapmış oldu.

Claude uygulamasının App Store sayfasına tıklanarak ulaşılabiliyor ve iPhone ya da iPad’inize indirmek mümkün. Fakat uygulama henüz Türkiye’de bulunmamakta. Yakında  gelip gelmeyeceği bilgisi mevcutta bilinmiyor. Şu an için yalnızca bir web tarayıcısı aracılığıyla erişmek mümkün halde. Türkiye’de bu özelliği kullanmak için bir VPN gerekli oluyor.

Şimdilik temel özellikleri ücretsiz olan Claude, ücretli bir planı da bulunuyor. Aylık ücretlendirilmesi tıpkı ChatGPT Plus gibi 20 dolar olarak belirlendi. Bu hizmet ile daha güçlü bir dil modeli, trafiğin yoğun olduğu dönemlerde öncelikli erişim ve yeni özelliklere diğer kullanıcılardan önce erişim gibi avantajlarını kullanıcılarına sunmakta.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir