WhatsApp platformu, Perşembe günü iOS ve Android uygulamaları için yenilenmiş bir tasarımı içeren bir güncelleme yayınladığını resmen duyurdu. Bu gelen güncellemeyle birlikte, kullanıcılar yeni bir renk paleti ve her iki platformda da kullanım deneyimini daha sorunsuz hale getiren diğer değişiklikleri fark edebilecekler.

Güncelleme ile platform, uygulamanın vurgu rengi olarak yeşili benimsemiş şekilde. Bu yapılan değişiklikle birlikte, bildirim rozetleri ve düğmeler de artık yeşil olarak gözükecek. Android tarafında yapılan değişiklikler daha da radikal; sekme çubuğu ekranın altına taşınarak uygulama iPhone versiyonuna daha benzer hale getirildiği göze çarpıyor.

WhatsApp’ın Yeni Tasarımına Dair Bazı Detayları

Karanlık Modu için WhatsApp, düşük ışık ortamlarında göz yorgunluğunu azaltmak amacıyla renkleri daha yüksek kontrast ve daha koyu tonlarda değiştirdiğini dile getiriyor. Kullanıcılarının “daha karanlık bir karanlık mod” istemesi üzerine bu değişiklik yapılmış gibi görünüyor. Yine simgeler ve illüstrasyonlar daha yuvarlak ve konturlu bir tarzda güncellemeye gidildi. Platform, yeni animasyonlar ve sohbet duvar kağıtlarını da getirdi.

WhatsApp platformu, Perşembe günü iOS ve Android uygulamaları için yenilenmiş bir tasarımı içeren bir güncelleme yayınladığını resmen duyurdu.

Konuya ilişkin olarak WhatsApp’tan şöyle bir açıklama geldi: “WhatsApp’ta, çalışmalarımız dünya çapında 2 milyardan fazla insanın her gün iletişim kurma şeklini şekillendirmekte. Bu rolü de ciddiye almaktayız ve kullanıcılarımız için doğru olanı yapmak için detaylara odaklandık. Sadece sorunsuz çalışan bir uygulama yaratmayı hedeflememekte, aynı zamanda telefonunuzun doğal bir uzantısı gibi hissettiren ve günlük yaşamınızdaki önemli konuşmalara odaklanmanızı sağlayan bir uygulama yaratmayı hedefliyoruz.

Tasarımda felsefemiz, WhatsApp’ı basit, güvenilir ve özel tutma ürün prensiplerimize dayandı. Buradaki prensipleri bir tasarım lensi aracılığıyla süzerek, evrensel olarak işleyen ve insanların bağlantı kurmasına yardımcı olan sezgisel ve açık akışlar oluşturduk. Ayrıca gizliliklerini korumaktayız. Kişilerin cihazlarını nasıl kullandıklarına dikkat ediyoruz ve kullanıcı arayüzümüzü mevcut deneyimlerini tamamlayacak şekilde tasarladık, böylece WhatsApp tanıdık ve kolayca gezinilebilir hissettirdi.”

Bu yapılan değişiklikler bir süredir WhatsApp beta kullanıcıları tarafından test ediliyordu ancak şimdi küresel çapta halka açık olarak dağılmış durumda. Geçtiğimiz ay WhatsApp, iOS uygulamasını güncelleyerek geçiş anahtarı desteğini sunmuştu.

Platform, Google PlayStore‘da ve App Store‘da ücretsiz olarak indirilebiliyor. iOS 12’de veya daha yeni bir sürüm çalıştıran bir iPhone gerektirmekte. WhatsApp’ı güncelleyerek en son özelliklere erişim sağlayabilmektesiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir