OpenAI şirketi tarafından geliştirilen sohbet botu ChatGPT merkezli bir Google Arama rakibi yani arama motoru gelecek ve bu çok yakında gibi gözüküyor. Bu arama motoru konusu ilk defa geçtiğimiz hafta gündemde yer etmişti. Çünkü OpenAI’ın “search.chatgpt.com” alan adını aldığı belli olmuştu.

O zaman da Google Arama rakibi bir arama motorunu spesifik olarak 9 Mayıs tarihinde tanıtacağı iddia edilen OpenAI, bu konuda bugün bir kez daha gündemde, kaynaklar bahsi geçen arama motorunun 14 Mayıs tarihli Google I/O 2024 etkinliği öncesinde resmi olarak tanıtılacağını söyledi.

Şu an için tam tarih belli değil ancak merak edilen sistem artık çok ama çok yakında gibi gözüküyor. Daha öncesinde, bu sistemi düzgün şekilde hayata geçirmek adına çok sayıda Google çalışanını bünyesine kattığı söylenen OpenAI şirketi, ChatGPT üzerinden kullanılacak arama motoruyla internet üstündeki bilgileri GPT dil modelleriyle harmanlayabilecek ve böylece çok etkili cevaplar verebilecek.

ChatGPT Hafıza Özelliği Hemen Hemen Tüm Plus Abonelerine Geldi

Bu yeni sistem için daha önce en büyük yatırımcısı Microsoft’un Bing’inden destek alacağı iddia edilen ve bu rekabet açısından biraz garip olan marka, yakında gerçekten büyük bir adım atacak gibi gözüküyor. ChatGPT tarafı için geçtiğimiz günlerde faydalı bir “Geçici Sohbet” özelliği kullanıma sunuldu.

OpenAI şirketi tarafından geliştirilen sohbet botu ChatGPT merkezli bir Google Arama rakibi yani arama motoru gelecek ve bu çok yakında gibi gözüküyor.

ChatGPT için resim paylaşımı ile duyurulan “Geçici Sohbet” özelliği, kişilerin herhangi bir kaydı tutulmayan yani geçmiş görüşme verilerinde görünmeyen ve de içerikleri LLM yani GPT büyük dil modeli eğitiminde kullanılmayan sohbetler başlatmasına imkan sağlıyor. Ayrıca artık model geliştirme eğitimi ayarını seçip seçmediğinizden bağımsız olarak sohbet geçmişinize erişim de sağlayabilmektesiniz.

Bu özellik web için bugün itibarıyla aktif edildiği, mobile ise daha sonra geleceği aktarıldı. Bunun öncesinde ChatGPT için “hafıza” özelliği hemen hemen tüm “Plus” abonelerine gelmişti. Şu an için Avrupa veya Güney Kore’dekiler hariç tüm “ChatGPT Plus” aboneleri istedikleri bilgileri sohbet botunun hafızasına kayıt yapabiliyor. İlk olarak belirli kişilere açık bu özellik, sohbet botunun yeni görüşmelerde daha önce kaydetmesini istediğiniz bilgileri dikkate alıp cevaplar vermesini sağlıyor, bu sayede karşılıklı kurulan iletişime hız katmış oluyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir