Elon Musk üretim konsuunda uyarılarda bulundu. Yeni gelişmenin ardından Tesla çalışanları daha çok iş düşecek gibi görünüyor.

Tesla’nın çalışanlarıyla ilgili planı belli oldu

Tesla CEO’su Elon Musk bir süredir gündemde. Twitter’ı devraldıktan sonra Musk, son zamanlarda Tesla çalışanlarını işten çıkarmalarla gündeme geldi. Çalışanlarla uzaktan çalışmaya karşı çıkan CEO, çalışanlarının çoğunu işten çıkarmakla tehdit etti. Yeni gelişmenin ardından Tesla çalışanları daha çok çalışacaklar gibi görünüyor.

Tesla çalışanları fazla mesai yapmalarını bekliyor

Elon Musk, geçtiğimiz hafta şirket çalışanları ile bir araya geldi. Toplantıda Tesla’nın üç aylık teslimatı tartışıldı. Çalışanlarını bu yoğun mesailere karşı uyaran Elon Musk, çok çalışılması gerektiğini söyledi.

Elektrikli otomobil üreticisi bu yoğunluktan özellikle çeyreğin sonlarına doğru kaçmaya çalışıyor. Ancak şirketin izlediği özel politika nedeniyle bu durum kaçınılmaz hale geliyor. Çünkü Tesla, diğer üreticilerden farklı bir nakliye politikası izliyor.

Bazı şirketler, arabalarının bağımsız bayiler tarafından teslim edilmesine alışkın olsa da, Tesla’nın tamamen benzersiz bir teslimat sistemi var. Tesla doğrudan müşterilere satış yaptığından, araba alıcıya teslim edilene kadar şirketin sorumluluğu devam ediyor.

Bu nedenle elektrikli otomobil üreticileri için teslimat süreleri çok önemlidir. Çünkü Tesla, müşteri arabayı alana kadar ödeme almıyor. Bu, şirket için önemli bir mali yük anlamına gelir. Teslimat gecikmeleri durumunda bu yük daha da artacaktır.

Bu nedenle Tesla, bu yılın başlarında Şanghay’daki Fremont ve Gigafactory fabrikalarında ihracat için arabaları tanıttı. Öte yandan, yerel malzemeler başlangıçta bu tesislerin arkasında kaldı. Bu sayede Tesla, yıl sonunda oluşabilecek ulaşım yükünü ortadan kaldırmaya çalışıyor. Elon Musk, bu yoğunluğun ne zaman biteceği hakkında Tesla’nın personeline şu şekilde cevap verdi:

Bu durum 2008 yılının son çeyreğinden beri devam ediyor. Çeyrek sonlarının zorlu olmasına neden olan bir şeyler var gibi görünüyor ve bu sene de bir istisna olmayacak. Bu sene özellikle Şangay’da yaşanan COVID-19 kısıtlamaları nedeniyle sıkıntı yaşadık. Bu çeyreğin başlarında Şangay’daki fabrika kapatıldı. Ancak şimdi tam üretime geçebiliyoruz. Bu çeyrek oldukça yoğun olacak.

Musk çalışanlarına bu yoğunluğun bir süre daha devam edeceğini açıklayarak sabırlı olmaları gerektiği mesajını verdi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir