Instagram dünyanın en popüler sosyal ağlarından birisi olduğu gibi işletmelerden fenomen olmak isteyenlere kadar herkes için uygulamadaki erişim oldukça önemli. Instagram kullanımı sırasında herhangi bir reklam ya da ödeme yapmadan erişimin artmasını sağlayabilirsiniz. Uygulamada herhangi bir ücret ödemeden etkileşimleri arttırmak istediğinizde aşağıdaki 6 ipucunu değerlendirebilirsiniz.

Birden fazla içerikle döngü oluşturun

Instagram’da 2 ya da 10 resme kadar paylaşımlar yapılabilmektedir. Bu paylaşımlarda kullanıcı ister istemez daha sonraki fotoğraflara gitme ihtiyacı duymaktadır. Fotoğrafların daha fazla görüntülenmesi, içeriklerin daha fazla dikkat çekmesini sağlamaktadır. Üstelik aramalarda ya da profil sayfasında çoklu fotoğraflar için özel bir simge kullanılmaktadır. Böylece diğer içeriklerden de içeriklerin kolay bir şekilde ayrılması sağlanmaktadır.

Açıklamalarınızı süsleyin

Fotoğraf ya da video paylaşımlarında aynı zamanda açıklama yazılabilmektedir. Bu açıklamalar özellikle belirli bir karakterin üzerine çıktığında uygulama tarafından kesilmekte ve devam etiketi ile isteyen kullanıcıların yazının devamını okumasını sağlanmaktadır. Bu aynı zamanda bir pazarlama alanı olarak görülmelidir. Kullanıcıların okumaya devam etmesi ve içerik ile etkileşime girmesi adına bu bölümde dikkat çekecek ifadeler kullanılmalıdır. Büyük harfler, emojiler, çeşitli diğer sembollerle yazının süslenmesi, daha fazla ilgi çekmesini sağlar.

Güçlü bir hashtag stratejisi oluşturun

Instagram gönderilerin de hashtag kullanımı oldukça yaygındır. Hedef kitlenize ulaşabilecek tüm hashtag’leri keşfedin ve bu hashtag için belirli bir strateji dahilinde paylaşımlar yapın. Hashtag kullanmanın amacı, içeriğinizin daha iyi performans göstermesi ve daha uzun ömürlü olmasıdır. Bu sayede daha çok kişiye, daha fazla sürede ulaşmanız da sağlanır. 

Konum etiketlerini kullanın 

Paylaşımlarda konum ön plandaysa, konum bazlı bir hedef bulunuyorsa mutlaka paylaşımlarda konum etiketleri kullanılmalıdır. Böylece belirli bir bölge için arama yapan kullanıcıların hesap ve içerikleri daha kolay bir şekilde keşfetmesi sağlanabilir.

Etiketleri kesinlikle ihmal etmeyin!

Hedef kitlenizin takip ettiği hesapları ve markaları paylaşımlarınızda etkileyebilirsiniz. Böylece kullanıcılar özellikle arama yaparken içeriklerinizi daha fazla görebilir.

Hikayelerde çıkartmalar kullanın

Paylaşımlarda ne kadar çok dikkat çekecek içeriğe yer verilirse, kullanıcıların içeriği geçme olasılığı da o kadar çok düşecektir. Bu nedenle içerikler ile ilgili ve onları destekleyecek çıkartmaları kullanabilirsiniz.

Özellikle en popüler ve trend çıkartmalar arasından seçim yapmanız, içeriklerin daha fazla dikkat çekmesini sağlayabilir. Hikayelerin etkileşimlerini arttırmak İsteyenler ise sorular sorabilir, anketler açabilir, geri sayım gibi özel çıkartmalar ile hikayelerini destekleyebilir.

Önerilerin her birini başarılı bir şekilde uygulayarak etkileşimleri ve takipçi sayınızı günden güne yükseltebilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir