Square, blockchain gibi teknolojilere odaklandığı ve orijinal kredi kartı okuyucu işinin ötesine geçtiği için kendisini Block olarak yeniden adlandırıyor.

Jack Dorsey’in ödeme devi yaptığı bir duyuruda, 10 Aralık’tan itibaren geçerli olacak yeni adın “şirketin büyümesini onayladığını” ve “daha fazla büyüme için yer açtığını” söyledi. Block, New York Menkul Kıymetler Borsası’nda SQ kodu altında işlem görmeye devam edecek.

Kurucu ortak ve CEO Dorsey yaptığı açıklamada, “Satıcı işimiz için ait olduğu yer olan Square markasını oluşturduk. Blok yeni bir isim, ancak ekonomik güçlendirme amacımız aynı kalıyor. Nasıl büyüdüğümüz veya değiştiğimiz önemli değil, ekonomiye erişimi artırmaya yardımcı olacak araçlar oluşturmaya devam edeceğiz.” dedi.

Square’i nasıl büyüdü?

Dorsey, 2009 yılında yüz yüze ödemelere ve insanların bir akıllı telefonda kredi kartı ödemelerini kabul etmelerine olanak tanıyan aynı adı taşıyan kart okuyucusuna odaklanan Square’i kurdu. San Francisco merkezli Square, o zamandan beri eşler arası bir dijital bankacılık uygulaması ve küçük işletme kredisi ekledi, bir banka tüzüğü aldı ve kripto ve hisse senedi ticareti sunmaya başladı.

Şirket, şimdi al-sonra öde sağlayıcı Afterpay ve Jay-Z’nin müzik akışı hizmeti Tidal’ı satın aldı. Ayrıca TBD adlı kripto odaklı bir işletme ile bitcoin’i ikiye katlıyor. Square’in yeniden markalaşmasının bir parçası olarak, şirketin “Bitcoin’i ilerletmeye adanmış” ayrı bir parçası olan Square Crypto, adını Spiral olarak değiştirecek. Block, “Block isminin şirket için birçok ilişkili anlamı var. Yapı taşları, mahalle blokları ve yerel işletmeleri, müzikle dolu blok partilerinde bir araya gelen topluluklar, bir blok zinciri, bir kod bölümü ve üstesinden gelinmesi gereken engeller” dedi

Dorsey, 2015’ten beri hem Twitter’ı hem de Square’i yönettikten sonra Pazartesi günü Twitter CEO’su olarak diğer işinden ayrıldı. Twitter’ın “kurucularından ayrılmaya hazır” olduğuna inandığını ve artık Square’in büyüyen portföyüne adamak için daha fazla zamanı olacağını söyledi. Ancak Dorsey’in kripto para birimine olan hayranlığına da odaklanması bekleniyor.

Bu haber Facebook’un CEO Mark Zuckerberg’in metaverse adı verilen sanal bir dünya inşa etme planını yansıtmak için adını Meta olarak değiştirmesinden yaklaşık bir ay sonra geldi. Google, altı yıl önce diğer iş kollarını yansıtmak için benzer bir hareketle kendisini Alfabe olarak yeniden adlandırdı. Tüketiciler dijital ödemelere geçtiğinden Square, 2020’nin en büyük kazananlarından biriydi. Yatırımcılar daha hızlı büyüyen teknoloji isimlerinden uzaklaştıkça, hisseler bu yıl şimdiye kadar yaklaşık %2 düştü.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir