Asus markası, taşınabilir oyun dünyasında iddialı bir adım daha atarak ROG Ally serisinin yeni üyesi ROG Ally X’i piyasaya sürmeye gün sayıyor. Bu çıkacak yeni model, önceki versiyonun sahip olduğu AMD Z1 Extreme yonga setini ve 7 inç boyutunda 48– 120Hz değişken yenileme hızına sahip ekranı koruyacak. Zira bu kez cihaz, özellikle batarya ömrü konusunda önemli iyileştirmelerle ön plana çıkıyor.

ROG Ally X cihazı, selefi ile kıyaslandığında siyah renk seçeneği ve daha büyük bir batarya kapasitesi ile dikkat çekti. Şirketin Kıdemli Başkan Yardımcısı Shawn Yen, yeni el konsolunun eskisine kıyasla çok daha fazla batarya kapasitesine sahip olacağını dile getirdi. Bu sebeple, özellikle yoğun oyun seanslarında kullanıcıların en kötü senaryolar için bile yeterli olacağı söz konusu.

Firma, cihazın özellikle donanım kapasitesi üzerinde durmakta ve kullanıcılardan gelen geri bildirimler doğrultusunda batarya, grafik, depolama alanı ve bellek gibi öncelikli konulara yoğunlaştığı görünüyor. Cihazın daha fazla RAM ve daha uzun M.2 SSD yuvasına sahip olması bekleniyor, bu da kullanıcıların daha büyük SSD’ler satın almasını ve cihazı daha iyi bir şekilde özelleştirmesini kolaylaştıracağı gündeme geliyor.

ROG Ally X İle Daha İyi Bir Onarım Deneyimi Ve Daha Fazla Yükseltme Seçeneği Olacak

ROG Ally X ürünü, aynı zamanda daha değiştirilebilir ve yükseltilebilir joystick modülleri ile daha onarılabilir bir yapı sunmayı planlıyor. Şirket, cihazın biraz daha ağır olacağını, ancak bunun daha büyük batarya ve revize edilmiş tutma yerleri sayesinde olacağını aktardı. Yine, D-Pad, joystickler ve tetikleyiciler gibi bileşenlerde de küçük ayarlamalar yapıldığı söyleniyor.

Yeni ROG Ally X modelin anakart düzeni de yeniden tasarlanmış şekilde. SD kart okuyucusunu, sistem havalandırmalarından uzakta bir konuma taşımışlar. Bu değişiklik ile kullanıcıların karşılaştığı ısınma sorunlarını azaltmayı hedeflediği düşünülüyor.

Asus şirketi, ROG Ally X’in piyasaya sürülmesiyle ilgili kesin bir tarih vermekten çekiniyor. Fakat yeni modelin Haziran ayında resmi olarak duyurulması şeklinde planlandı. Yine ROG Ally X’in selefine kıyasla daha yüksek bir fiyat etiketi ile satışa çıkacağı, ancak önceki modelin de piyasada kalmaya devam edeceği ve indirimlerle satışa sunulabileceği aktarıldı.

Asus markası, taşınabilir oyun dünyasında iddialı bir adım daha atarak ROG Ally serisinin yeni üyesi ROG Ally X’i piyasaya sürmeye gün sayıyor.

Firmanın Windows işletim sistemine olan bağlılığı göze çarpıyor. Asus, farklı oyun platformlarının kapsayıcılığını sağlama arzusundan dolayı Microsoft’un işletim sistemini tercih etmeye devam edecek. Öte yandan firme, Armory Crate SE 1.5 adlı yeni bir yazılım güncellemesi sunarak mevcut Ally kullanıcıları için de önemli iyileştirmeler getirmeyi planlıyor. Bu gelecek güncelleme, kullanıcıların farklı oyunlar için düğme yapılandırmalarını diğer Ally sahipleri ile paylaşmalarına olanak sağlayacak.

Şirket, ROG Ally X ile taşınabilir oyun konsolu pazarında rekabetçi bir konumda kalmayı hedefledi. Bu yeni gelecek model, hem teknik özellikleriyle hem de kullanıcı deneyimine getirdiği yeniliklerle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Asus, kullanıcı geri bildirimlerini dikkate alarak ürün geliştirme sürecini şekillendiriyor ve böylece oyun severlerin beklentilerine yanıt vermeyi hedefledi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir