Meta’nın en en önemli platformlarından biri olan Instagram bugün ortak koleksiyon  özelliğini kullanıma aldı.

Türkiye’de de aktif edilen bu özelliği firma “Arkadaşlarla gönderiler kaydet” başlığı adı altında şöyle açıkladı.

“Arkadaşlarına sohbet ederken gönderileri ortak bir koleksiyona kaydet. Sohbetteki herkese koleksiyona gönderileri ekleyebilir veya gönderileri koleksiyondan kaldırabilir. ” Instagram’da paylaşılan her içeriğin sağ tarafında yer alan “Kaydet” butonu üzerinden çalışan özellik oldukça basit görev yapıyor ve birçok arkadaşı memnun edecek gibi görünüyor. Bu özellik ile koleksiyonunuza şimdilik 250 kişi ekleyebiliyorsunuz. Ve koleksiyona içerikleri gizlenmiş bir hesaptan gönderi eklerseniz, sadece  o hesabın takip etttiği kişiler gönderileri görebilir. Burada mantıklı bir gizlilik yöntemi uygulanıyor.

Instagram daha önce de Barcelona kod adlı yeni bir uygulama ile gündeme gelmişti. Uygulama kodlarını araştırarak henüz çıkmamış birçok yeni özelliği ortaya çıkaran Alessandro Paluzzi’nin en son keşfi sonrasında  gündeme gelen bu yeni uygulamanın, henüz tam olarak neye odaklandığı ya da gerçek adının ne olacağı bilinmiyor. Bu uygulama Twitter alternatifi gibi bir seçenek de olabilir.

Twitter klonu gibi bir uygulama yapmak Meta için çocuk oyuncağı olur fakat  burada önemli olan uygulamaya kullanıcı çekmektir. Facebook üzerinden geçmişi biraz karışık olan Meta için bile kolay olmayacak bu süreç için daha fazla bilginin yakında ortaya çıkması bekleniyor.

Türk Dili ve Edebiyatı Mezunuyum İmza İnternet Teknolojilerinde Dijital çırak eğitimi alıyorum.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir