Bir dizi Uyku programı da TikTok’u kasıp kavurdu. Peki bu yayıncılar yatarak ne kadar para kazanıyor? İşte konuyla ilgili merak edilen tüm detaylar;

TikTok hem ülkemizde hem de Dünya’da en popüler sosyal medya platformlarından biri ve insanlar buna sadece eğlencenin kaynağı olarak değil, gelir kaynağı olarak da kullanıyor. Wall Street Journal tarafından yapılan bir araştırma, TikTok’tan geçimini sağlayanların farklı yolları tercih ettiğini gösterdi. Bazı TikTok kullanıcıları uyurken bile canlı yayın açarak para kazanabiliyorlar.

TikTok Opera tarayıcısına entegre oluyor

TikTok’ta yeni trend uyku yayınları

Uyuyarak yayın yapan kullanıcıların gelirlerinin yılda 400.000 ABD dolar olduğu varsayılıyor. Wall Street Journal, araştırmanın bir parçası olarak uyuyarak yayın açan ve bundan kazanç sağlayan birkaç yayıncıyla röportaj yaptı. Bunlardan biri bir milyondan fazla takipçisi olan Jackie Boehm. Boehm röportajında ayda 35.000 dolardan fazla kazandığını ve çoğunun saat 22:00’den sonra yaptığı uyku yayınlarından geldiğini söyledi.

Uyku yayını yapan kullanıcılar odalarına kurdukları ses sistemi sayesinde yılda ortalama 400.000$ kazanıyorlar. Boehm’in odasına kurduğu ses sistemi 380 dolar. Tüm cihazları ise 5 dakika açılarak kullanıma hazır hale geliyor.

Bu tür yayıncılar çok olsa da istismarcılar da var. Bazı insanlar uyku yayınlarını kaydedip sanki o kişiler kendileriymiş gibi yayınlıyor ve kullanıcılardan bağış topluyor. The Wall Street Journey, uyku yayınlarının ilk olarak Twitch’te çıktığını daha sonra TikTok’ta yayıldığını belirtiyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Aşağıdaki yorumlar bölümünden bizimle düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

iOS için TikTok indir

Android için TikTok indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir