Rusya’daki Netflix kullanıcıları, hizmeti kapattıkları için dijital yayın platformuna toplu dava açtı.

Netflix, Ukrayna’da Donbass’a yönelik bir operasyon olarak başlayan ancak başkent Kiev başta olmak üzere diğer şehirlere sıçrayarak işgale dönüşen Rus askeri operasyonuna yanıt olarak Rus kullanıcılarına hizmet vermeyi durdurdu.

Bu olaydan önce, Rusya’da 100.000’den fazla abonesi olduğu için devlet televizyonlarının yasal düzenlemelerle canlı yayın yapması gerekiyordu, ancak şirket bunu iddia ederek Putin yönetimine karşı çıktı. onu tamamlamayacak.

Ruslar Netflix’e karşı grup davaları açtı

Ruslar Netflix’in tavırlarına sert bir şekilde karşı çıktı RIA’ya göre, Moskova merkezli hukuk firması Chernyshov, Lukoyanov ve Partners tarafından temsil edilen 20’den fazla Rus kullanıcı, dijital yayın platformuna karşı toplu dava açtı.

Bekleyen iddialar, Netflix’in sözleşmesinde kullanıcılara hizmet sunmayı taahhüt etmesine rağmen, bu sözleşmeyi tek taraflı olarak feshederek Rusya’da faaliyetini durdurarak tüketici haklarını yasal olarak ihlal ettiğini belirtiyor.

Netflix, Rusya’daki hizmetlerini tamamen kapatma kararı aldı

Aynı zamanda davacılar mahkemeden dijital yayın platformu için 60 milyon ruble (yaklaşık 730 bin dolar) para cezası talep ediyor; Henüz Netflix’ten bir duyuru yok. Mahkemenin Netflix aleyhine bir karar verip vermeyeceği henüz belli değil, ancak davacılar kazanırsa emsal teşkil edebilir ve şirketin daha fazla davayla mücadele etmesi gerekecek.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta sadece Netflix değil; Aralarında Apple, Samsung, Microsoft ve Google’ın da bulunduğu birçok şirket, Putin yönetimine tepki olarak ülkedeki faaliyetlerini askıya aldı. Bu arada Elon Musk, Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov’un talebi üzerine bir uydu internet hizmeti olan Starlink’i etkinleştirerek arızalı internet altyapısını yedekledi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu kararından dolayı Netflix para cezası alır mı ya da kararından dönmek zorunda kalır mı?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir