Opera, tarayıcının masaüstü sürümünün kenar çubuğu için sizi doğrudan TikTok’a götüren yeni bir kısayol tuşu tanıttı. Video platformunun web sürümüne gitmek için yapmanız gereken tek şey kısayola tıklamak.

Opera kullanıcıları artık Messengers bölümünün sol alt köşesindeki menü kullanarak kenar çubuğuna TikTok’u da ekleyebilirler. Bu eklenti sayesinde Instagram, Facebook Messenger ve WhatsApp’a hızlı erişimi sağlar. Apple Music ve Spotify gibi hizmetlere erişebileceğiniz medya oynatıcı kenar çubuğuna da erişebilirsiniz.

Opera Crypto Browser için blockchain güncellemesi aldı

Opera kısayollarına TikTok’u da ekledi

Oyun ve kripto tarayıcılarında gibi Opera, da istemcisine kullanışlı (ya en azından şık) özellikler ekleyerek kullanıcıların dikkatini Chrome ve Safari’den uzaklaştırmayı umuyor.

Şirketin en altındakiler bu yöntemin ne kadar etkili olduğunu şimdilik bilmiyorlar. Opera, son yıllarda Ekim 2019’e senesinde yüzde 2,3 olan pazar payını üç yıl sonra yüzde 3,6’ya çıkardı. Ancak, Firefox (yüzde 7’nin üzerinde) ve Chrome’un (yüzde 66,5) ardından beşinci sırada yer alıyor. Gittikçe daha fazla kullanıcı, Apple, Google ve Microsoft’un sunduklarından bir alternatif olarak Opera’yı tercih etmeye başlıyor.

Daha önce Opera, ekranın sol tarafında varsayılan görev çubuğuna Instagram, Telegram, Facebook Messenger, WhatsApp ve Twitter destek eklemişti. WhatsApp ve Facebook Messenger entegrasyonu 2017’den beri mevcut. Şimdi bu eklentiler arasına TikTok’ta eklendi. Bu hamle aynı zamanda şirketin kullanıcıların değişken alışkanlıklarına karşı duyarlı olduğunun da bir göstergesi.

Opera’nın TikTok eklentisini tanıtım videosu

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir