2024 yılında hurda kablo fiyatları üzerinde yaşanacak değişiklikler merak edilmeye başladı. Yeni yıla az bir zaman kala hurda alım ve satım fiyatları gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Peki, fiyat artışı olacak mı? Fiyatlar bir önceki yıla nazaran nasıl seyredecek? Bu konular etrafında pek çok görüş ortaya atıldı ancak araştırmalar ve analizler gösteriyor ki hurda kablo fiyatı önceki yıllara oranla büyük bir değişime uğramayacak. 

Hurda çeşitlerine göre ufak çaplı fiyat artışları yaşanma ihtimali yüksek. Peki, hangi hurda kablo ne kadardan satışta olacak? Bu ve diğer birçok merak edilen sorunun cevabı haberimizde mevcut! Yazımızın devamında hurda kablo fiyatları konusunda en çok sorulan sorulara cevap bulabilirsiniz.  

Hurda Kablo Fiyat Listesi 

Hurda kablo malzemelerin her biri ayrı bir sınıflandırmaya dahil edilerek alınıp satılır. Her bir hurdalık kablonun ana materyaline göre fiyatı değişkenlik gösterir. https://hurdakablofiyat.com/ adresinde 2024 yılındaki hurdalık kablo fiyatları bir tablo dahilinde vatandaşlara sunulmuştur. Bu tablo aşağıdaki gibidir. 

Kablo CinsiFiyat/Kg
Hurda Çelik Zırh Kablo130.00₺ / KG 
Hurda Kablo TTR115,00₺/ KG 
Hurda Kalın Tek Damar İç Tesisat Kablosu 189,00₺/ KG 
Yer Altı Hurda Enerji Kablo119,00₺/ KG 
Hurda Karışık Kablo130,00₺/ KG 
Hurda Fare Yemez Kablo139,00₺/ KG 
Hurda Antigron Kablo  150,00 TL/ KG 

Tabloda, bütün hurda kablo çeşitleri yazılı olurken kilogram başı fiyatı belirlenmiştir. Alım ve satım için net bir bilgi sahibi olmak isterseniz, bu tablodaki bilgilerden faydalanabilirsiniz. Hurda kablo malzemeleri arasında en popüleri sayılan bakır hurda kablo fiyatı da listede yer almaktadır. 

Bakır Hurda Kablo Fiyatı Değişecek Mi? 

Bakır hurda fiyatının değişip değişmeyeceği en çok merak edilen konulardan biridir. Atıl malzemeler içerisinde en değerli olanlardan sayılan bakır hurda kablo, hem geri dönüşümünün daha sorunsuz olması hem de ana materyalinin çeşitli alanlarda kullanılması sebebiyle benzeri ürünlere nazaran daha kıymetlidir. Bu durum 2024’te bakır hurda kablo fiyatı için yukarı seyirde bir oynamaya neden olabilecek gibi görünüyor. 

Hurda Kablo Fiyatlarını Değiştiren Faktörler 

Teknolojinin gelişmesiyle beraber daha fazla alanda kullanılan bakır metaller, gerek kullanım ömrünün bitmesi gerekse öngörülemeyen sebepler nedeniyle hurdalığa ayrılır. Bakırın mevcut değeri ve birçok yerde kullanılması, bu kablonun tekrar geri dönüşüme kazandırılmasını sağlamaktadır.

Bu etkenlerden dolayı vatandaşlar, kullanılmayan bakır kablolarını atmak yerine hurda alım- satım yapan yerlere verirler. Hem doğa korunur hem de vatandaşlar ellerindeki bakır kablolar üzerinden para kazanırlar. Peki, hurda kablo fiyatları her yerde aynı mı? Bu sorunun cevabı elbette her yerde aynı ücretten satılmadığı yönündedir. Atıl kablo fiyatları şu faktörler üzerinden değerlendirilir: 

  • Hurda kablonun sağlamlığı
  • Kablonun boyutu
  • Bakırın ağırlığı 
  • Piyasadaki varlığı 
  • Arz-talep dengesi 
  • Stok seviyeleri 

Bu unsurlar, hurda kablo fiyatının belirlenmesinde rol oynar. Siz de atıl malzemelerinizi hala elinizde tutuyor ve 2024’teki gelişmelerle beraber satmak istiyorsanız, hurda kablo fiyatı konusunda bilgi alabilirsiniz. 

Hurdalık Bakır Kabloyu Ne Zaman Elden Çıkarmalıyım? 

Yeni yılda güncellenen fiyatlarla birlikte hurda malzemenizi satabilirsiniz. Güncel bakır hurda fiyatı listelerine bakabilir ve kazanacağınız parayı hesaplayabilirsiniz. Kilogram başı hurda kablo fiyatları, malzemelerin türlerine göre değişiklik gösterdiği gibi fiyatları etkileyen çok fazla unsur da vardır. Bu nedenle süreci yakından takip ederek yükseldiği zaman dilimlerini tercih edebilir, daha fazla kazanç elde edebilirsiniz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir