Sadece son 24 saattir kripto para piyasasındaki çalkantı 275 milyar dolardan fazla zarara yol açtı. Bununla birlikte toplam market hacminde önemli bir daralma yaşanırken, en büyük kripto para birimlerindeki kayıplar %30 oranına çıkmış durumda.

Bitcoin hızlıca düşmeye devam ediyor

Son günlerde kripto para piyasaları, tarihlerindeki en tatsız süreçlerden birini yaşadı. Küresel ekonomik koşullar nedeniyle bir süredir sallanan piyasalar, UST (TerraUSD) adı verilen dolar cinsinden kripto para biriminin düşüşü nedeniyle daha fazla kaosla karşı karşıya. Son 24 saatte toplam kayıp 275 milyar doları aştı.

Piyasa koşulları o kadar karmaşık ki Bitcoin son 24 saatte %11’den fazla değer kaybetti. Kripto para piyasasının toplam büyüklüğü ise yüzde 20 civarında bir kayıpla 1,11 trilyon dolara düştü. Yatırımcılar bunu biliyor. Bitcoin’in en küçük kırmızı mumu dijital para birimini kan dökülmesine dönüştürüyor. Örneğin, Ethereum son 24 saatte yaklaşık %22 düştü.

“Kartopu etkisi”

kripto paralar buyuk dususte
*En büyük hacme sahip 10 kripto para birimindeki son durum. Kaynak: Coinmarketcap

Olayların silsilesi sektördeki isimlerin dikkatinden kaçmadı. Örneğin, Hollanda kripto para borsası BigONE Exchange’in başkanı Andy Liana’dan bir açıklama, UST oynaklığının tüm kripto para piyasalarına yayıldığını ve bir kartopu etkisi yarattığını söyledi. Reel piyasalardaki enflasyon ve durgunluk tartışmalarının şimdiden yatırımcıları korkutmaya başlamasıyla birlikte Lien, Bitcoin’in düşüşüyle ​​yatırımcıların korkmaya başladığını ve panik satışlarının arttığını belirtiyor.

Kripto para birimlerinin, yatırımcıların ve borsaların ne olduğu son derece tahmin edilemez. Ancak bu pozisyon, kripto para teknolojisine inanmayan ve geleneksel finansın destekçisi olanlara yer verdi. Hatta dün sizlerle paylaştığımız haberde ABD Hazine Bakanı Janet Ellen’ın açıklamasından bahsetmiştik. Yellen açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:

TerraUSD olarak bilinen sabit coin bir sorunla karşılaştı ve değer kaybetti. Bence bu (sabit coinler) hızla büyüyen bir ürün ve yarattığı riskler de hızla büyüyor.” 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir