Xiaomi 14 kamera özellikleriyle ilgili beklenen test yapıldı ve telefon özellikleriyle zirvede yer alarak tüm modelleri geçti.

Xiaomi 14, şirketin en yeni amiral gemilerinden birisi. Şirketin büyük güven duyduğu yeni model DxOMark’ta test edildi. Kamera özellikleriyle teste tabi tutulan yeni model, yüksek skor alarak rakiplerini geçmeyi başardı. 138 puan ile testleri tamamlayan yeni model, böylece küresel premium akıllı telefonlar arasında Xiaomi 14 en iyi kamera performansı sunan model olarak öne çıktı.

Xiaomi 14 Kamera Özellikleri Rakip Tanımıyor
Xiaomi 14 Kamera Özellikleri Rakip Tanımıyor

Xiaomi 14 Kamera Özellikleri Neler?

Kamera kıyaslama platformunda Xiaomi 14, 138 puan almayı başardı. Kamera performanslarını telefonun kendi klasmanı premium telefonlarla kıyaslayan şirket, böylece markanın yeni modelinin ne kadar iddialı olduğunu da ortaya koydu. Xiaomi 14 kamera özellikleri şöyle duyurulmuştu;

  • OIS, f / 1.6 diyafram açıklığı ve 1 / 1.31 inç 50 MO ana sensör
  • 115 ° FOV değerinde 50 MP ultra geniş açılı lens
  • OIS ve 75 mm odak uzunluğuna sahip 50 MP telefoto sensör

Testlerde DxOMark, Xiaomi 14’’in kamerasında bir önceki seriye göre önemi iyileştirmeler ve geliştirimeler yapıldığını ortaya çıkardı. Daha büyük sensör ve diyafram aralığı ile öne çıkan Xiaomi 14, beyaz dengesinde oldukça iddialı. Fotoğraf ve video çekimlerinin yanı sıra bokeh gibi özel modlarıyla da çekim testlerinin yapıldığı Xiaomi 14 düşük gürültü seviyesiyle ayrıntıları aktarmayı başardı. Video performansında ise özellikle düşük ışık koşulları söz konusu olduğunda çok iyi sonuçlar vermeyen model, diğer telefonların yaşadığı sorunları yaşadı.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir