Dropbox, Dash isimli yapay zeka destekli yeni geniş kapsamlı arama motorunu tanıttı. Arama motoru, Google Workspace, Slack, Asana, Trello, JIRA, Airtable, Salesforce, Outlook gibi farklı bağlı hizmetlerde depolanan dosyaların bulunması için kullanılabilecek tek bir arama çubuğu sağlıyor.

Dropbox, arama motorunu kullanıcıların içerik paylaşmak, bir toplantıya katılmak ya da ekip arkadaşlarının birkaç gün önce paylaştığı bir belgeyi bulmak için uygulamalar arasında geçiş yaparken harcadıkları zamandan tasarruf etmeleri için tasarladıklarını söylüyor.

Dropbox, kişilere mesaj göndermek, uygulamaları başlatmak, belgeleri yerel olarak ve ayrıca bulutta bulmak için tek bir kısa yol sağlayan Command+E isimli şirketi satın aldıktan sonra Dash meyvesini vermeye başlamıştı.

Dropbox, Dash isimli yapay zeka tabanlı arama motorunu kullanıma sundu

Kullanıcılar Dash’i ile dosya adının bir kısmını yazarak bile dosyaları arama imkanına sahip. Diğer yandan, tüm uygulamaların ve hizmetlerin manuel olarak bağlanmasını gerektiren bir kurulum süreci mevcut.

Bir masaüstü uygulamasının yanında, önemli URL’leri ve dosyaları kaydedip akıllı koleksiyonlarda düzenleyen ve bir çok ek özellik sunan bir Dash tarayıcı uzantısı da bulunuyor. Ayrıca, geniş kapsamlı arama aracına erişim, kaydedilen yığınları görüntüleme, toplantı başlatma ve son çalışmalara kısa yollar sunan tek bir gösterge panosu da mevcut.

Dropbox, gelecekte Dash’i daha çok yeniliğin beklediğini söyledi

Henüz beta aşamasında olan Dash arama motorunu deneyimlemek isteyen kullanıcıların bekleme listesine katılması gerekiyor. Şirket , Dash’in gelecekteki güncellemelerinde soruları yanıtlama ve ilgili içeriği gösterme yeteneği gibi özelliklere sahip olacağını da söyledi.

Ek olarak şirket, büyük belgeleri özetleme yeteneğine sahip Dropbox AI adlı başka bir aracı daha yayınladı. Bu araç sayesinde soruları günlük dilde yazarak da uzun belgelerden bilgi edinebilirsiniz. Özellik henüz dosyalar için tek tek çalışsa da gelecekte klasörlere ve tüm Dropbox hesabına da genişletilecek. Dropbox AI’yi şimdilik ABD’deki tüm Pro müşterileri ve seçili Dropbox Teams kullanıcıları test edebiliyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir