Ortaya çıkan iddialara göre Sony, Microsoft’un Activision’u almasına karşı hamlesi bu hafta yapacak ve üç önemli duyuruda bulunacak. Bu duyurular eğer gerçek olursa Sony, büyük bir başarı elde etmiş olabilir.

Bilindiği üzere Microsoft, Activision Blizzard’ı satın almıştı ve uzun bir süredir Sony’nin Microsoft karşısında nasıl bir yol izleyeceğine dair ortaya atılan söylentiler çıkıyordu. Söz konusu bu söylentilerden en büyük en güçlü olanı ise Project Spartacus idi. Hatta Project Spartacus’ten daha önce de dile getirilmişti. Bu sebeple de Project Spartacus’un bu hafta içinde duyurulacağı düşünülüyor. Fakat yeni söylentilere bakılırsa, tek açıklama Project Spartacus de olmayacak. Project Spartacus’un yanı sıra aynı zamanda Sony’nin heyecan verici iki açıklama daha yapması beklentiler arasındadır. Özet geçmek gerekirse Sony, bu hafta içerisinde Project Spartacus, PlayStation VR 2 ve Bloodborne PC ve PS5 sürümlerinin de duyuru yapılabilir.

18 1

Project Spartacus

Project Spartacus projesi esasında uzun bir zamandır geliştiriliyordu ve bununla ilgili bilgi aktarıldı. Project Spartacus ile PlayStation’ın önceki sürümlerindeki oyunların günce konsollara uyumlu olacağı ve PS Plus’ın genişletilmiş bir formülünün bu proje ile beraber birleştireceği düşünülüyor. PlayStation, bu hizmet ile oyuncularına Xbox GamePass ile eşdeğer olarak görülebilecek imkanlar sunması planlanıyor. Hatta öyle ki bu hizmetin Premium versiyonu satın alınması halinde aynı Steam’deki gibi PlayStation üzerinden oyunların yayınının bile yapılabileceği düşünülüyor.

BQ Huawei’nin işletim sistemini kullanacak

PlayStation VR 2

Şu an için her ne kadar kesin bilgiler elde edilmese de Sony bu hafta içerisinde PlayStation VR 2 için bir ücret ve çıkış tarihi de aktarabilir. Şubat ayı içerisinde elde edilen haberlere göre ürünün göz takibi sistemi şu an için tamamlanmamıştı. Konuyla ilgili olarak söylentilere göre ürünün çıkış tarihi 2023’ün ilk çeyreğinde olacak.

21 2

Bloodborne PlayStation 5 ve PC sürümü

İddialardan ziyade artık oyuncuların çok uzun zamandır beklediği ve çalışmalarını yaptığı bir durumdur. Sony’nin bu hafta içerisinde gerçekleştirilecek olan etkinliğinde son dönemler içerisinde Elden Ring’den elde ettiği başarıyla adından sık sık söz ettiren FromSoftware’in sevilen oyunu Bloodborne’un PS 5 ve PC sürümlerinin Sony tarafından duyurulacağı da  tahmin edilenler arasındadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir